NASCAR: A Trackhouse vezére elárulta, hogy mi is a helyzet a Toyotával

NASCAR: A Trackhouse vezére elárulta, hogy mi is a helyzet a Toyotával
credit: Justin Casterline/Getty/NASCAR MediaA Toyota Racing Developement elnöke, David Wilson január végén rántotta le a leplet nagyratörő terveikről, miszerint 2024-ben már kibővült flottával versenyeznének a NASCAR Cupban.

A márka jelenleg csak két csapat négy teljes szezonos autóját tudhatja magáénak a Joe Gibbs Racing és a velük technikai partnerségben lévő 23XI Racing képében.

Wilson elmondása szerint több, a bajnokságba való beszállással kacérkodó, valamint a mezőnyben máris jelenlévő gárdával folytatnak megbeszéléseket.

Konkrétumokat nem közölt, annyi viszont tény, hogy a konkurens Ford és Chevrolet zászlóshajóit képező Team Penske, valamint Hendrick Motorsports nincs köztük.

A lista most újabb alakulattal bővül, miután Justin Marks nyomatékosan kijelentette, hogy a pletykákkal ellentétben a Trackhouse Racing biztosan nem fog hátat fordítani a Chevynek.

„Ami a Trackhouse-t illeti, bennünket ez a lehetőség nem érdekel” – nyilatkozta a csapatot Armando ‘Pitbull’ Perezzel közösen tulajdonló Marks a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„A Chevrolet-val való kapcsolat nagyon fontos számunkra. Ez a partnerség mindkettőnknek kulcsfonotsságú. Óriási befektetést eszközöltek a technológiai és fejlesztési részlegükbe Észak-Karolinában, támogatják a csapataikat és mi nyilvánvalóan ezek egyikei vagyunk.

Ez egy leírhatatlanul értékes együttműködés. Egy olyan vállalatról van szó, amelynek a motorsport iránti elkötelezettsége az évtizedek során soha nem ingott meg.

Az én első autóm is egy Chevy volt, tehát rendkívüli szenvedéllyel vagyok a márka iránt. Jó dolog lenne Davidnek [Wilson] ha még több Toyota lenne a pályán, de ennek nem lesz része a Trackhouse.”