Hétfőn még azt sem tudta mit csinál, ma már futamgyőztes Travis Pastrana

Hétfőn még azt sem tudta mit csinál, ma pedig már futamgyőztes Travis Pastrana
credit: Volusia SpeedwayA floridai Volusia Speedwayen zajló DIRTcar Nationalsen melegít a Daytona 500-ra Travis Pastrana.

A 39 éves fenegyerek a modifed-kategóriában indul, méghozzá egy fogadás következtében.

Az eredeti tervek szerint csak nézőként követte volna a pályán zajló eseményeket, hogy szurkoljon Matt Craftonnak, akinek szintén a Black Rifle Coffee a főszponzora.

Pastrana azonban elárulta, a háromszoros NASCAR Trucks bajnok elkezdte őt szekálni és közölte, egy kemény dollárba fogad vele, hogy nevezése esetén „szét fogja rúgni a seggét”.

„Semmit sem tudok a dirtpályás modified- versenyzésről, de a fogadás az fogadás” – írta Instagramján még január közepén a Nitro Circus atyja.

Pár nappal később már túl is esett első tesztjén.

„Őszintén szólva az előzetes várakozásaimnál kicsit tovább tartott, mire rájöttem hogyan kell ezzel az autóval kanyarodni, de nagyon mókás volt. Neki kellene vágnom a versenynek és elszedni Crafton dolcsiját Volusián? Vagy csak bajba sodornám magam?”

Nos, a döntést gyorsan meghozta és a február 6-ai, hétfői nyitónapon már ott volt a mezőnyben.

„Költséges hét lesz” – jósolta akkor az NBC-nek Pastrana.

„Nincs minden finanszírozva, úgyhogy ha összetöröm az autót, azt nekem kell kifizetni. Ugyanakkor csak jól akarom érezni magam, együtt lógni a nézőkkel, autogramot és pacsikat osztani.”

Első heat-futama után még kerek-perec kijelentette:

„Fogalmam sincs, hogy mit csinálok.”

Az előző hétvégén még saját szériájával, a Nitro Rallycrosszal Kanadában, havas-jeges pályán csapatott volánművész nem is álmodozott arról, hogy eljut a vicory lane-re és magasba emelheti az esemény híres trófeáját, a Golden Gatort.

Debütálása után három nappal mégis pontosan ez történt.

Pastrana a csütörtöki főverseny során magabiztosan, veteránokat megszégyenítően vezetve, látványos csaták közepette harcolta ki magának az első helyet.

„Csak azért jöttünk de, hogy mókázzunk” – mondta az érthetően boldog győztes.

„Itt van a teljes Black Rifle-csapat, rengeteg barát és családtag. Készen állunk a Daytona 500-ra, megpróbáljuk kvalifikálni magunkat rá.

Igyekeztem elszedni Crafton dollárját, erre ő veszi el az én összes pénzemet. Sokat csattantunk eddig de határozottan értékelem, hogy a rajongók kijöttek a pályára. Nyertünk egy Gatort!”