„Az infláció elérte a Forma-1-et” – Nem tudta szó nélkül hagyni Horner vad számadatait Kyle Petty

“Az infláció elérte a Forma-1-et” – Nem tudta szó nélkül hagyni Horner vad számadatait Kyle Petty
credit: Mike Coppola/Getty Images/Red BullSokaknak felszaladt a szemöldöke Christian Horner legutóbbi, a Forma-1 amerikai népszerűségére vonatkozó kijelentése kapcsán.

A Red Bull Racing csapatfőnöke a múlt heti, New York-i autóbemutatón nem kevesebbet állított, minthogy a világbajnoki sorozatnak már több, mint 50 millió rajongója van az USA-ban. Ennek 72%-a ráadásul az RBR-t követi.

Ez a szám még az F1 rohamléptékű növekedésének tükrében is meglehetősen túlzónak hat, így nem meglepő módon a közösségi médiában nagyfokú szkepticizmus fogadta.

„Képzeld el, hogy 50 millió rajongód van Amerikában, de maximum durván 1 millióan nézik a versenyeket az itteni tévécsatornákon” – írta Twitteren az NBC Sports veterán motorsport-riportere, Nate Ryan, majd hozzátette:

„Elképesztő!”

A labdát a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Richard Petty fia, a korábbi versenyző, jelenleg pedig az NBC szakértőjeként jegyzett Kyle Petty is lecsapta:

„A fenébe! Az infláció már elérte az F1-et is! Ennek semmi sem szent!”

Nem csak Hornerben teng túl az optimizmus.

Az Államokban idén már három futamot is rendező széria helyi újonca, Logan Sargeant egyenesen úgy nyilatkozott, hogy hamarosan már az F1 lesz az ország legnépszerűbb bajnoksága.