NASCAR: Idén is a USAF Thunderbirds átrepülésével kezdődik a Daytona 500

NASCAR: Idén is a USAF Thunderbirds átrepülésével kezdődik a Daytona 500
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR MediaEbben az évben is a U.S. Air Force Thunderbirds F-16-os Falconjai fogják prezentálni a tradicionális átrepülést a Daytona 500 rajtja előtt.

Az alakulat ezzel tizennegyedik alkalommal – ebből tizenharmadik éve zsinórban – kápráztatja majd el a versenyre váró közönséget.

„Nem lesz felvillanyozóbb érzés vasárnap délután annál, mint amikor meghalljuk az amerkai légierő Thunderbirdjenek ordítását, ahogyan a himnusz végén elrepülnek a teltházas pálya felett, a Daytona 500 rajtját megelőzően” – mondta a pálya elnöke, Frank Keller.

„Létesítményünknek, sportunknak és a Thunderbirdsnek olyan közös múltja van, ami már történelmi jeletőségű. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy ez a hagyomány idén is folytatódik a Daytona International Speedway-en.”

Az ikonikus futam – amely egyben a Cup Series bajnoki szezonjának startját képezi – a bemutató század számára is speciális jelentőséggel bír.

Ráadásul a fennállásának 75. évét ünneplő NASCAR-hoz hasonlóan ők is jeles évfordulóhoz érkeztek el.

A kötelékben pedig ezúttal kizárólag csak olyan pilóták fognak repülni, akik Floridából származnak.

„Meglepetést tartogatunk a rajongóknak, amikor visszatérünk a Daytona 500-ra” – idézi a DIS által kiadott sajtóközlemény Justin Elliott alezredest.

„A Thunderbirds 70. születésnapja előtt tisztelegve reméljük, hogy még többet tudunk megmutatni abból a szakértelemből és kiválóságból, ami valamennyi pilótánkat jellemzi. A nemzet egyesítő erejeként reméljük, mindenki számára nyújthatunk valami emlékezeteset, és alig várjuk, hogy bemutathassuk 2023-as legénységünket.”

A 65. Daytona 500 február 19-én kapja meg a zöld zászlót.