NASCAR: Bell mentegetőzik a dirt és open-wheel versenyzést gyűlölő Joe Gibbsről tett nyilatkozata miatt

NASCAR: Bell mentegetőzik a dirt és open-wheel versenyzést gyűlölő Joe Gibbsről tett nyilatkozata miatt
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaKyle Larson mellett Christopher Bell számít a jelenlegi NASCAR Cup-mezőny legaktívabb, dirtpályás pilótájának.

A Joe Gibbs Racing versenyzője a minap elárulta, hogy kollégájával ellentétben – akit Rick Hendrick maximálisan támogat – az ő főnöke már inkább negatívan áll hozzá ehhez a világhoz.

„Imádom a Chili Bowlt, az egy nagyon különleges hely számomra” – mondta a midget-szakág csúcseseményét már háromszor megnyert Bell a sprint car sztár David Gravel podcastjének vendégeként.

„Már gyerekként is minden évben megnéztem és a világot jelentette számomra, amikor sikerült győznöm ott. Joe Gibbs azonban extrémen ellenzi ezt… Nem akarom azt a szót használni, hogy zsigerből gyűlöli a dirt-versenyzést, de nagyon közel áll hozzá… Egyáltalán nem szereti a dirtöt és az open-wheelt sem.”

Állítása szerint azt, hogy ennek ellenére mégis részt vehetett ilyen futamokon Gibbs fiának, egyben a JGR társtulajdonosának/operatív igazgatójának, Coy Gibbsnek köszönhette.

A szakember azonban tavaly novemberben, tragikus hirtelenséggel elhunyt, így Bell egyedül maradt.

„Nagyon jó kapcsolatban álltam Coyjal. Mindig beszéltem neki a dirtös dolgaimról és ő imádta. Szerinte kifejezetten jót tett nekem, hogy ott is versenyeztem és mindig rábeszélte az édesapját, hogy engedélyezze. Coy azonban elment, én pedig elvesztettem ezt a hátszelet. Joe nyomatékosan nemet mondott a dirtre, szóval jó ideig biztosan nem fogok már ott vezetni.”

Bell szavai nagy vihart kavartak a közösségi médiában és a jelek szerint a JGR sem volt lenyűgözve.

Legalábbis erre utal az, hogy a 28 éves pilóta már hevesen mentegetőzik.

„Úgy érzem, hogy tisztáznom kell a dolgot egy picit” – nyilatkozta a múlt vasárnapi Clash után.

„A szavaim határozottan nem türközték a helyzetemet, a kapcsolatomat Joe Gibbsszel és a csapat melletti kiállásomat. Joe maga és a teljes családja mindig is segítőkészen viszonyult hozzám és inspirált engem. Joe soha nem tett említést arról, hogy nem kedveli a dirtpályás versenyzést.

Az egyetlen dolog amit szeretne az az, hogy egészséges maradjak függetlenül attól, hogy versenyzésről van szó, vagy pusztán egy sétáról a tó körül. Csak az én érdekeimet tartja szem előtt. Rosszul festettem le a dolgot. Nem tudom, hogy a jövő mit tartogat számomra dirtön, de a nyilatkozatomat nem megfelelően fogalmaztam meg.”