Jamie Chadwick az F3-ra készülne fel az IndyCar előszobájában

Jamie Chadwick az F3-ra készülne fel az IndyCar előszobájában
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Jamie Chadwick az F3-ra készülne fel az IndyCar előszobájában


Az Andretti Autosport színeiben vághat neki az Indy NXT 2023-as idényének Jamie Chadwick.

Ezzel a háromszoros W Series bajnok az IndyCar előszobájaként számon tartott széria első, teljes szezonos női versenyzője lesz Pippa Mann 2010-es programja óta.

A BBC-nek adott legfrissebb interjújában azonban a 24 éves pilóta leszögezte, az amerikai szerződése egyáltalán nem azt jelenti, hogy feladná Forma-1-ről szőtt álmait.

„Minden lehetőséget meg kell ragadnom, ami csak kínálkozik” – mondta Chadwick.

„Ez pedig egy fantasztikus esélynek tűnik. Nem akarom bezárni az ajtót Európa előtt, ha sikeres leszek [az USA-ban] és adódik rá lehetőség, akkor szeretnék az F3-ban, vagy az F2-ben versenyezni. Ehhez viszont fejlődnöm kell, aminek érdekében több időt kell töltenem versenygépben. Erre jelenleg a legnagyobb esélyem az Államokban van.”

A brit hölgy tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű a helyzete. Többek közt ismeretlenek számára a pályák, ráadásul életében először fog oválon is vezetni az Iowa Speedway és Gateway képében.

„Nehéz lesz. Ez az első szezonom, rengeteg az új dolog számomra, ugyanakkor versenyképes akarok lenni és az élmezőnyben harcolni.

A női pilóták jelentős dolgokat értek már el Amerikában. Sokan előrelépéseket tudtak tenni itt a sportban, szóval kristálytiszta lehetőségként tekintek erre és már alig várom.”