Kőgazdagoknak szóló, „prémium” versenyt rendezhet az IndyCar

Kőgazdagoknak szóló, “prémium” versenyt rendezhet az IndyCar
credit: Penske Entertainment/Chris JonesVadonatúj helyszínen, a kaliforniai Coachella Valleyben lévő The Thermal Clubban rendezte szezon előtti, kollektív tesztjét az IndyCar.

Az exkluzív country club kifejezetten a kőgazdag autóőrültek játszótere, ahol felhőtlenül száguldozhatnak luxusgépeikkel a – többek közt Roger Penske segítségével létrehozott – privát versenypályán, majd utána elsétálhatnak a minden földi jóval felszerelt villáikba.

Ha valaki ide szeretne költözni, akkor első körben ki kell fizetnie a 175.000 dolláros belépési díjat, majd 4-5 millió dollár értékben vásárolni egy telket, amelyen vállalják, hogy ötéven belül felépítik a saját ingatlanjukat.

Persze havi tagsági is van 2400 dollár értékben.

A teszt sikerét látva pedig a létesítményt alapító üzletember, Tim Rogers máris azt tervezi, hogy 2025-ben egyenesen IndyCar-futamot fognak itt rendezni.A helyszíni nézőket zömében a klubtagok tennék ki, a „sima rajongókat” pedig csak limitált létszámban – minden valószínűség szerint a megszokottnál jóval borsosabb árú jegyek fejében – engednék be az egyébként a nap 24 órájában fegyveres őrök által biztosított területre.

„Van elég helyünk arra, hogy elszeparálhatjuk egymástól a nyilvános és a privát, csak tagoknak fenntartott területeket” – nyilatkozta Rogers a Forbesnak.

„Körülbelül négyezer főt tudunk befogadni kívülről. Ez egy prémium esemény lenne prémium közönségnek.”

A rajongók többsége ezzel szemben pontosan azt tartja az IndyCar egyik legvonzóbb tulajdonságának, hogy a csapatok és versenyzők egyaránt elérhetőek. Sőt, még az autókat is testközelből meg lehet csodálni a nézőbarát hozzáállásnak köszönhetően.

A Thermal viszont nyíltan egy – mondjuk ki – sznob környezetet biztosít, amely talán még a Forma-1-nél is jobban elkülönítené a jegyet váltó szurkolókat.

Az IndyCarban lévő alakulatok azonban támogatják az ötletet, mivel azt remélik, hogy az itteni pénzemberekkel való partnerség új szponzorációs szerződésekhez vezethet.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy