Sargeant: Az F1 rövid időn belül letaszítja trónjáról a NASCAR-t Amerikában

Sargeant: Az F1 rövid időn belül letaszítja trónjáról a NASCAR-t Amerikában
credit: Mike Ehrmann/Getty/NASCAR MediaNéhány nappal ezelőtt Christian Horner nem kevesebbet állított, mint hogy az amerikai Forma-1 rajongók száma már az 50 milliót is meghaladja.

Bár ezen adat jelen állás szerint meglehetősen túlzónak hat, a világbajnoki sorozat iránti érdeklődés kiugró növekedését viszont nem lehet cáfolni.

A Williams amerikai újoncát, Logan Sargeantet természetesen örömmel tölti el ez a figyelem.

A 22 éves pilóta ráadásul olyannyira optimista, hogy jóslata szerint záros határidőn belül az F1 fogja uralni az USA motorsportját.

Az utóbbi évtizedekben a NASCAR foglalta el a trónt, amiben agy szerepet játszott az open-wheel szakág 1996-os szakadása is.

„A Forma-1 már majdnem olyan nagy [az Államokban], mint a NASCAR és az IndyCar” – idézi Sargeant szavait a RaceFans.

„Nehéz megmondani a számok ismerete nélkül, de úgy tűnik, hogy rendkívül népszerű és ez pozitív dolog. Nyilvánvalóan van sok keményvonalas NASCAR és IndyCar-rajongó akiknek ez nem mindig tetszik. Látva viszont a sport növekedését Amerikában, szerintem [az F1] lesz hamarosan a legnépszerűbb itt, ha nem az már most.”

Logan – akinek bátyja a korábbi NASCAR Truck-pilóta Dalton Sargeant – maga is meglepődött azon, hogy a Drive to Survive óta mekkora szenzáció lett hazájában a széria.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy régebben bárkit is érdekelt volna és egyáltalán értette volna, hogy miről is van szó. Vicces, de ma már az emberek azzal írnak nekem üzeneteket, hogy ‘Hé, rájöttem mekkora dolog is az F1’. Mára teljesen más világot élünk Amerikában és mindenki tudja mi is az a Forma-1. Jó látni ezt a változást és remélhetőleg a felívelés folytatódni fog.

Rögtön egy olyan évben érkezem meg ide, amikor már három nagydíja is lesz az USA-nak. Ez pedig egyszerre különleges és privilégium számomra. Amerikában az F1 már tisztán a csúcson van és továbbra is még feljebb tör, ami rendkívüli. Szemmel látható, milyen sok kérdés érkezik a barátoktól és családtagoktól, mennyire kíváncsiak erre a sportra az emberek. Ez mutatja meg, mennyire növekszik Amerikában.”