NASCAR: Szétverik a híres 2 mérföldes ovált, éles futamot kaphat az LA Coliseum

NASCAR: Szétverik a híres 2 mérföldes ovált, éles futamot kaphat az LA Coliseum
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaMég 2020-ban került bejelentésre a fontanai Auto Club Speedway radikális átalakítására vonatkozó tervezet.

Ennek értelmében a NASCAR érdekeltségi körébe tartozó International Speedway Corporation által tulajdonolt létesítmény kétmérföldes ováljának hosszát negyedére csökkentik egy félmérföldes vonalvezetést létrehozva.

A projektet azóta többször is elhalasztották némi reményt nyújtva azon rajongóknak, akik csípőből elutasították az ötletet.

Mostanra viszont hivatalossá vált, hogy az átépítés megkapja a zöld zászlót.

Ezt maga az ACS elnöke, Dave Allen erősítette meg a szombati sajtótájékoztatóján.

A munkálatok várhatóan a NASCAR Cup február 26-ai versenyét követően kezdődnek meg, a pontos időtartamát azonban Allen nem tudta meghatározni.Elmondása szerint a cél továbbra is egy, a Martinsville Speedwayhez hasonló pálya létrehozása, de a körülményektől függően a végleges verzió még részleteiben változhat.

Az viszont kizárt, hogy 2024-re végeznek, így jövőre biztosan nem lesz semmilyen futam a pályán.

Sőt, még a projekt 2025-ös befejezése sincs garantálva.

Az ACS kiesése kapcsán felvetődött, hogy helyét a szintén Dél-Kaliforniában lévő LA Coliseum veheti át a naptárban.

A futballstadionban kialakított ideiglenes, negyedmérföldes ovál immár zsinórban második éve ad otthont a szezonindító, bajnokságon kívüli Clashnek.

A Los Angeles Times információi szerint ha ez megvalósul, akkor – akárcsak jelenleg az ACS – közvetlenül a Daytona 500 után kaphat helyet a menetrendben.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy