Meggondolta magát: Daniel Ricciardo már kipróbálná az oválpályákat

Meggondolta magát: Daniel Ricciardo már kipróbálná az oválpályákat
credit: Arturo Holmes/Getty Images/Red BullDaniel Ricciardo sosem rejtette véka alá, hogy rajong az USA-ért és követi az ottani versenysorozatokat, különösképpen a NASCAR-t.

Az idei évtől már a Red Bull Racing harmadik számú pilótájaként jegyzett ausztrál nagy példaképe Dale Earnhardt és az ő iránti tiszteletből választotta magának a 3-as rajtszámot is az F1-ben.

Mivel ebben a szezonban nem lesz a világbajnoki sorozat rajtrácsának tagja, potenciális opcióként felmerül egy részidős amerikai kiruccanás lehetősége.

Ennek kapcsán már tavaly megkörnyékezte őt a Trackhouse Racing azon PROJECT91 kapcsán, aminek révén augusztus végén, Watkins Glenen Kimi Räikkönen bemutatkozhatott a Cup Seriesben.

Még nyáron, a McLarennel való egyezkedése során pedig Zak Brown is felkínált neki egy ülést az IndyCar-alakulatánál.

A novemberi Amerikai Nagydíj előtt Ricciardo még úgy fogalmazott, a jövőben felbukkanhat az USA pályáin, a kizárólag balra kanyarodó vonalvezetéseket viszont kizárta.

“Az oválok megijesztenek” – mondta Austinban.

Tíz évvel ezelőtt rábólintottam volna, de most már okésnak tartom, hogy bevalljam, nem vagyok kibékülve az oválokkal.”

Mostanra viszont változott a helyzet és a 33 éves pilóta mégis elkezdett szemezni velük.

„Kicsit tartok attól, hogy oválon versenyezzek az IndyCarban, egy NASCAR-autót viszont szívesen tesztelnék oválpályán” – nyilatkozta a Road and Tracknek.

„Boldogan kipróbálnám.”

Ezen lehetőség a friss Red Bull – Ford partnerség révén már sokkal könnyebben összejöhet számára, lévén az amerikai márka a Cup Series egyik gyártója is.