Kénytelen volt közleményt kiadni Joe Gibbs a Ty-t zaklató újságírók miatt

A Joe Gibbs Racing továbbra is azt kéri, senki ne kérdezze őket a tragédiáról
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaKözvetlenül a NASCAR Cup 2022-es, phoenixi szezonzáróját megelőzően, álmában vesztette életét Coy Gibbs.

A tragédia mindenkit sokkolt, hiszen a Joe Gibbs Racing társtulajdonosa és operatív igazgatója néhány órával korábban még látszólag teljesen egészségesen ünnepelte fia, Ty Xfinity bajnoki címét.

A 49 éves szakember halálának okát és körülményeit mindeddig nem hozták nyilvánosságra.

Ebből adódóan számos spekuláció született arról, hogy mi történhetett és a média egyes képviselői attól sem riadtak vissza, hogy konkrétan Ty-t zaklassák kérdéseikkel.

Ezt figyelembe véve nem csoda, hogy a Cup most hétvégi Busch Light Clash-e előtt Coy édesapja, Joe Gibbs kiadott egy hivatalos sajtóközleményt, amelyben arra kér mindenkit, a jövőben is legyenek tekintettel az őket ért veszteségre.

„Az új szezon kezdetéhez érve köszönetet szeretnék mondani a NASCAR közösségének az elmúlt hónapok során, ebben a nehéz időszakban családunknak nyújtott támogatásért.

Még mindig a gyász fázisában tartunk és rendkívül nehéz számunkra, hogy beszéljünk róla.

Miközben izgatottak vagyunk, hogy kezdődik az új versenyszezon, reméljük továbbra is mindenki tiszteletben tartja családunk privát szféráját.”

Denny Hamlin Twitteren alátámasztotta, hogy a tapintatlan újságírók miatt, Ty védelmében született meg a közlemény.

„A média azon tagjainak, akik nem veszik a lapot” – írta a háromszoros Daytona 500 győztes.

„Ez azt jelenti, hogy ne kérdezgessétek a kölyköt többé erről.”

A JGR négy autóval vág neki a Cup 2023-as idényének.

A 11-esben Hamlin, a 19-esben Martin Truex Jr., míg a 20-asban idén is Christophert Bell fog harcba szállni a helyezésekért.

A Richard Childress Racinghez tizenöt év után átigazolt Kyle Busch helyét Ty Gibbs veszi át. A 20 éves tehetség azonban nem a kétszeres bajnok által hátrahagyott 18-as számmal versenyez, hanem a már az Xfinityben is használt 54-essel.