IndyCar: Ericsson nyerte a piros zászlókkal tarkított második tesztnapot a country clubban

IndyCar: Ericsson nyerte a piros zászlókkal tarkított második tesztnapot a country clubban
Kyle Kirkwood akcióban (credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski)Marcus Ericsson zárta az élen az IndyCar szezon előtti tesztjének második napját.

A Chip Ganassi Racing svédje 01:38.4223-mas idejével sajátította ki a pénteki programot, 0.1459 másodpercet verve az RLL Racinget szolgáló Christian Lundgaardra.

A minden luxussal felszerelt kaliforniai country club, a The Thermal privát pályáján az Andretti Autosport 27-es Dallara-Hondája hozta a harmadik legjobb időt Kyle Kirkwood jóvoltából.

A floridai pilóta 01:38.7885-ös körével egyensen a délutáni felvonás legjobbja lett, egy fékhiba azonban megfosztotta attól, hogy tovább faragjon belőle és ezzel megcélozza a kombinált eredménylista élét is.

Negyedikként Callum Ilott fejezte be a munkát a Juncos Hollinger Racinggel, míg a legjobb újonc a CGR-rel debütáló Marcus Armstrong lett az ötödik pozícióban.

A csütörtököt még dominált Colton Hertának ezúttal meg kellett elégednie a tizenötödik hellyel.

A körözést pénteken többször meg kellett szakítani piros zászlóval a kicsúszások miatt.

Látogatást tett a pálya mellett többek között Devlin DeFrancesco, Pato O’Ward, Josef Newgarden, Scott McLaughlin, valamint a már említett Kirkwood is, akinek gépében látványos lángcsóvák közepette adta meg magát a fék.