Szemtanúk szerint több, mint 200 km/h-val száguldott a halálba a tinédzserkorú NASCAR-pilóta

Szemtanúk szerint több, mint 200 km/h-val száguldott a halálba a tinédzserkorú NASCAR-pilótaA mexikói NASCAR Challenge 2022-es szezonjának legmagasabban zárt debütánsa Federico Gutierrez lett.

A 17 éves versenyző hatszor végzett a legjobb tíz között, ebből négyszer a top 5-ben, a decemberi, Pueblán rendezett finálén pedig sikerült megszereznie első – és sajnos utolsó – diadalát is.

Az idényt összetettben hetedikként fejezte be a huszonöt fős mezőnyben.

Teljesítménye és a pályán kívül nyújtott sportszerű, példaértékű magatartása révén év végén bejelentették, hogy őt választották meg a legkiemelkedőbb újoncnak is.

Az elismeréssel járó trófeát a február elején rendezett, nagyszabású gálán kapta volna meg, a néhány nappal korábban történt tragédia miatt azonban erre már nem volt lehetősége.

Az ünnepélyes eseményen végül gyászoló szülei vették át helyette a díjat.

A Fico becenéven ismert tehetség január 29-én, testvérével, a 20 éves Max Gutierrezzel tartott Valle de Bravo felé, amikor frontálisan ütköztek egy Ford Explorerrel.

A baleset következtében a Porsche Boxster volánja mögött ült tinédzser azonnal életét vesztette, míg bátyját, valamint a másik autóban utazó három személyt kórházba szállították.

Állapotukról nem adtak ki hivatalos közleményt, így csak egymásnak ellentmondó információk terjednek a mexikói médiában.

Annyi viszont biztos, hogy az ARCA-ban, valamint NASCAR Truck Seriesben is versenyző Max könnyebb sérülésekkel megúszta.

A baleset körülményeit vizsgálják, a fiúk édesapja viszont ennek ellenére már két nappal a tragédia után feljelentést tett a Fordot vezető, 80 esztendős férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A legfrissebb hírek szerint azonban Fico legalább olyan hibás lehetett, mint az idős úr.

Több szemtanú egybehangzóan úgy nyilatkozott a mexikói sajtónak, hogy a Ford eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, az érkező Porschénak pedig esélye sem volt a kikerülésére, mivel jócskán 200 km/h feletti tempóval száguldott.

A hatóságok egyelőre nem tettek közzé hivatalos tájékoztatást.