Kiszivárgott az első kép az IndyCar új játékából

Kiszivárgott az első screenshot az IndyCar új játékábólHa minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor idén végre napvilágot lát az IndyCar vadonatúj videójátéka.

Ez már enyhén szólva is időszerű, lévén az utolsó hivatalos Indy-game-ért egészen 2004-ig kell visszautazni az időben.

Az izgalmakat pedig csak tovább fokozza, hogy az Insider Gaming újságírójának jóvoltából most kiszivárgott az első képernyőkép is a Motorsport Games nevével fémjelzett projektből [lásd. a cikk végén].

Az online és offline egyaránt működő játék részleteiről egyelőre nem sokat tudni.

A legutóbbi információk alapján viszont lehetőség lesz teljes szezonnak nekivágni és a bajnoki címért harcolni, továbbá a quickplay-mód is választható.

Jutalomként elérhető válnak extra, dizájnnal kapcsolatos opciók is, amelyek révén személyre szabhatóvá válnak az autók és sisakok festései.

Az MSG egyébként az utóbbi időszakban nem épp pozitív jelzővel került a sajtóba. Többek között jelentős mértékben visszaestek az eladásaik, tartozásokat halmoztak fel, a befektetők csalással vádolták meg őket, mindennek hatására pedig számottevően bezuhantak a részvényeik is.

Habként a tortán még a háború miatt bezárt, moszkvai kirendeltségük alkalmazottai is berágtak, mivel az MSG több hónapra visszamenőleg tartozott a bérükkel. Elkeseredésükben egyenesen odáig mentek, hogy a játékok forráskódjának nyilvánossá tételével fenyegetőztek.

A hírek szerint viszont mostanra sikerült megállapodásra jutniuk.

Az IndyCar mindeközben azzal vívta ki a iRacing-közösség haragját, hogy nem újították meg licencjogukat a platformmal, aminek révén az egyik legnépszerűbb versenyüknek, a virtuális Indy 500-nak sorsa is megpecsételődött.