IndyCar: Colton Herta lett a luxuspályás teszt első napjának abszolút legjobbja

IndyCar: Colton Herta vitte a szezon előtti, luxuspályás teszt első napját
credit: Joe Skibinski/Penske EntertainmentA kaliforniai Coachella Valleyben lévő exkluzív country club, a The Thermal privát versenypályáján kezdődött meg az IndyCar szezon előtti tesztsorozata.

A vonalvezetés eddig főként csak a gazdag klubtagok saját játszótere volt, ahol biztonságos körülmények között száguldozhattak luxus-autógyűjteményük darabjaival.

Az utóbbi időben viszont már a versenyzés világa is kezdte felfedezni magának és egyre gyakrabban járnak ide tesztelni különböző sportautó-gárdák.

Az IndyCar viszont konkrétan történelmet írt azzal, hogy első magasan jegyzett bajnokságként látogatott ide, ráadásul a komplett legénységével.

A 27 teljes szezonos autót számláló mezőny leggyorsabbja Colton Herta lett.

Az Andretti Autosport ifjonca a délelőtti, valamint a délutáni tesztet is a tabella élén zárta. Előbbit 1:39.9303-as idejével futotta meg, amely köre azonban a nap végén már csak a tizenegyedik helyre lett volna elegendő.

Herta a második felvonáson már 1:39.3721-gyel repesztett körbe a pályán, 0.0046 másodpercet adva a Rahal Letterman Lanigan Racinget szolgáló Christian Lundgaardnak.

A harmadik legjobb időt Alex Palou hozta a Chip Ganassi Racing 10-es Dallara-Hondájával, de befért még a top 5-be egy újabb andrettis – a friss szakszolgálati engedéllyel rendelkező– Romain Grosjean, valamint a széria kétszeres, egyben regnáló bajnoka, Will Power is a Team Penske színeiben.

A legjobb újoncot Ganassiék prezentálták Marcus Armstrong személyében, aki a tizedikként fejezte be a délutáni programot.

Külön ki kell emelni a Juncos Hollinger Racinggel bemutatkozó argentín túraautó-sztár Agustin Canapinót, aki nem csak nüansznyi open-wheel múlttal bír, de három hónappal ezelőtt még angolul sem beszélt egy szót sem.

Bár sokan őt tippelték az utolsó helyre, a 33 éves pilóta remek teljesítményt nyújtva végül huszonegyedikként zárt a kombinált tabellán olyan neveket maga mögött tudva, mint például Graham Rahal, Conor Daly, vagy épp Helio Castroneves.

A teszt néhány kicsúszást leszámítva problémamentesen zajlott.

A munka pénteken folytatódik a Thermalon.