A NASCAR tilalma után a csapat már nem akarja tovább versenyeztetni Chastain ikonikus autóját

A NASCAR tilalmára reagálva a Trackhouse nem akarja tovább versenyeztetni Chastain autóját
credit: Stacy Revere/Getty/NASCAR MediaA NASCAR hivatalosan ismertette új, a 2023-as szezonra vonatkozó szabálymódosításait.

Ezek egyik lényeges elemeként betiltották Ross Chastain világhírű „Hail Melon”-manőverét. Ha valaki mégis megpróbálkozna vele, akkor időbüntetéssel néz szembe.

Az ominózus falfutást a Trackhouse Racing pilótája a Cup tavalyi, martinsville-i futamának legvégén hajtotta végre és nem csak saját magát juttatta be vele a playoff fináléjába, de egyben a NASCAR-nak is világméretű hírverést csapott.

A mutatvány azonban a mezőny tagjai között nem aratott osztatlan sikert, többen pedig egyenesen életveszélyesnek minősítették.

Erre reagálva bannolta végül a NASCAR.

„A jó hír az, hogy ezek a gépek erősek” – kommentálta a döntést a TR társtulajdonosa, Justin Marks a közösségi médiában.

„Ennek köszönhetően a martinsville-i ‘falazós autó’ a verseny után 90%-ban újra felhasználható elemekkel tért vissza. Ez konkrétan azt jelenti, hogy többszázezer dollárjába kerülne a csapatnak, ha meghagynánk abban az állapotban, ahogyan a pályáról lejött és show-autóként használnánk tovább.

Alaposan átgondoltuk, hogy mit is kellene tennünk. A NASCAR legutóbbi szabálymódosítása után azonban úgy határoztunk, amennyire csak lehet megőrizzük az autót.

Ross manővere egy történelmi pillanat volt, amit fizikai formában kell meghagyni az elkövetkezendő évekre, a rajongóknak. Ez a sport nem csak az üzleti mérlegről szól, hanem a szenvedélyről, élményekről és az emberekről.”