3 hónapja még egy szót sem beszélt angolul az IndyCar újonca

Három hónapja még egy szót sem beszélt angolul az IndyCar újonca
credit: Juncos Hollinger RacingNagy fába vágja a fejszéjét Agustin Canapino.

Az argentín túraautó-sztár a komplett 2023-as IndyCar-szezonra csatlakozik a honfitársa, Ricardo Juncos nevével fémjelzett Juncos Hollinger Racinghez.

A 33 éves versenyző minimális, F3/F4 szintű open-wheel tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig még a nyelvi korlátokat is le kell küzdenie.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek” – mondta Canapino az IndyCar szezon előtti médianapján.

„Most először vagyok az országomon kívül. Sosem beszéltem angolul sem, úgyhogy elnézést mindenkitől. Napról napra igyekszem fejlődni.”Canapino csak tavaly év végén kezdte tanulni a nyelvet, lényegében teljesen a nulláról.

Ezt figyelembe véve máris meglepően jól kifejezi magát.

„Három hónappal ezelőtt csak annyit tudtam, hogy ‘hello’. Egy argentín tanárom van, a főszponzorunk egyik barátja. Heti két-három alkalommal kezdtem és most valahogy itt vagyok.”

Arra a kérdésre, hogy ezek milyen hosszúak, így válaszolt:

„Másfél órásak. Főként arra összpontosítok, hogy legalább kommunikálni megtanuljak. Nyilván sokat kell még fejlődnöm, de legalább már meg tudom értetni magam a mérnökökkel és a többiekkel.”

Canapino elmondása szerint eddig Argentínát sem hagyta el pár napnál hosszabb időre..

Ehhez pedig hozzájön, hogy még a sportágában is a totál ismeretlennel néz szembe.

Eddig egyetlen teszten van túl, továbbá ő vezette a JHR Dallara-Chevyjét a csapat tavaly novemberi, Argentínában rendezett bemutatóján.

Mindez azonban össze sem hasonlítható az éles bevetéssel.

Ebből adódóan adja magát a kérdés, hogy hazája egyik legsikeresebb túraautósaként mégis miért vállalja be a hatalmas kockázatot az IndyCarral.

„Azért, mert ez az IndyCar. Véleményem szerint ez a világ legversenyképesebb szériája. Számomra hatalmas esély arra, hogy kipróbáljak valami újat, ami nemzetközi szintű is. Most itt vagyunk [a sajtószobában] Grosjeannal, Dixonnal, Powerrel és természetesen Callummal [Ilott, a csapattársa], akik a világ legjobbjai közé tartoznak. Szóval, ez egy nagy lehetőség.

Nyilván gondban vagyok, mivel nem ismerem az autókat, a pályákat, az oválokat, de imádom a kihívásokat. Imádok ebben a helyzetben lenni. Természetesen időre lesz szükségem, de napról napra, tesztről tesztre tanulni fogok.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy