IndyCar: A tavalyi év újoncszenzációja attól fél, hogy elfelejtett vezetni

IndyCar: A tavalyi év újoncszenzációja attól fél, hogy elfelejtett vezetni
credit: Penske Entertainment/James BlackBár az év újonca címről lecsúszott, David Malukasnak mégis sikerült tavaly magára vonnia az IndyCar komplett közösségének figyelmét.

A Dale Coyne Racing színeiben debütált litván-amerikai az augusztusi, gatewayi oválfutam hajrájában akkora show-t csinált, hogy mindenkinek leesett az álla.

Az élmezőnybe törve olyan sztárokat utasított látványosan maga mögé, mint Will Power és Pato O’Ward.

Az utolsó körben aztán mesteri, veteránokat megszégyenítő előzéssel hagyta faképnél Scott McLaughlint is, ha pedig a verseny még egyetlen körrel tovább tart, akkor a vezető pozícióban lévő Josef Newgardent is elkaphatta volna.

Malukas ezzel a harmadik top 10-es eredményét hozta a szériában és érthető módon rendkívül szomorú volt, amikor szeptember közepén, Laguna Secán véget ért az idény.

„A holtszezon nagyon hosszú, azt is elfelejtettem hogyan kell vezetni” – poénkodott a 21 éves pilóta az IndyCar február 2-3-án, a The Thermal Clubban rendezendő kollektív tesztjét megelőző médianapon.

„Csak annyit tudtam csinálni, hogy a csapat műhelyében megöleltem az autómat. A mostani üléspróba és az ezzel járó dolgok teljesen újként hatottak számomra. Nagyon izgatott vagyok Thermal miatt, mivel már kezdtem túlzásba vinni a gondolkodást. Rémálmaim vannak arról, hogy már nem tudok vezetni. Igazán vicces álmok, amikben fogalmam sincs miként kell balra, vagy jobbra kanyarodni.

Szerintem, amint újra a volán mögött leszek visszatér minden. Alig várom, hogy újra versenyezhessek. A szezon végén még úgy voltam vele, hogy ez az év nagyon feszített volt, végre lesz egy kis szünet. Egy hét után viszont már mindent megadtam volna azért, hogy visszaülhessek az autóba.”