Castronevest sokkolta Tom Brady bejelentése, majd beszólt Lewis Hamiltonnak

Castronevest sokkolta Tom Brady bejelentése, majd beszólt Lewis Hamiltonnak
credit: Penske Entertainment/FOMHelio Castroneves 47 évesen sem hajlandó lassítani.

A brazil közkedvenc múlt hétvégén megszerezte zsinórban harmadik összetettbeli győzelmét a Daytona 24-en, márciusban pedig egy újabb teljes IndyCar-szezonnak vág neki nem titkoltan azzal a céllal is, hogy behúzza ötödik Indianapolis 500 győzelmét, ezzel abszolút rekorderré válva.

A széria szezon előtti médianapján már rögtön a reggeli órákban a riporterek rendelkezésére állt. Pontosan ekkor robbant a bomba, miszerint Tom Brady most már tényleg befejezi illusztris pályafutását.

„Ezt nem tudom elhinni… Valóban?” – konstatálta a 2020-ban IMSA-bajnoki címmel is gazdagodott Castroneves a hírt, mire a sajtókonferencia moderátora így válaszolt:

„Mivel róla van szó, sosem lehet tudni.”

Helio egyetértett:

„Tavaly ugyanez volt. Most tényleg zaklatott lettem.”

A kortalannak tartott versenyző és Brady között sokan óhatatlanul párhuzamot vonnak.

Az NFL-legenda 2021-ben, 43 évesen aratta hetedik Super Bowl-diadalát, pár héttel korábban pedig Castroneves 46 esztendősen behúzta első Daytona 24-ét, majd májusban megnyerte pályfutása negyedik Indy 500-át.

„Nem tetszik ez [a legendás irányító nyugdjíba vonulása]. Valaki azt mondta nekem, hogy összehasonlítva engem Tom Bradyvel…”

„Az tavaly volt és akkor megnyerted a Rolex 24-et” – vágott közbe a moderátor.

Mire a Meyer Shank Racing veteránja vigyorogva:

„Tavaly IS győztem. Ő viszont már akkor sem nyert Super Bowlt, úgyhogy azt mondtam, most már ne hasonlítgassanak össze vele. Azóta pedig már lett egy újabb Rolexem is.”

Ekkor komolyabbra fordította a szót:

„Nézzék, ez fantasztikus. Bármely sportolónak, aki eléri a céljait, még ekkora tapasztalattal is a háta mögött át kell rágnia magát a lehetséges forgatókönyveken. Nem hiszem, hogy [Brady] szenvedne most, szerintem nagyon is jól van. Ez egy olyan szcenárió, amelyben megteheti, hogy visszavonul, majd amikor csak akar visszatér – lásd tavaly. Sajnos ez a mi sportunkban nem így megy. Itt kell egy csapat, autó…. De igen, ő egy elképesztő srác.”

Visszatérve Castroneves érdemeire.

A klasszis pilóta immár négy Indy 500 gyűrűvel és három Rolex-karórával rendelkezik. Ennek apropóján az AP hírügynökség megjegyezte, hogy mindezt felvéve úgy fog kinézni, mint Lewis Hamilton, amikor az FIA ékszertilalma ellen tüntetett.

Erre Helio nevetve annyit reagált:

„Én kiérdemeltem őket. Ő vásárolta magának.”