A NASCAR idén már elnézőbb lesz az önálló életre kelt kerekekkel szemben

A NASCAR idén már elnézőbb lesz az önálló életre kelő kerekkel szembenA NASCAR Cupban tavaly debütált Next Gen autókkal együtt érkeztek az egy anyacsavarral rögzített kerekek is.

Utóbbiak pedig a vártnál jóval nagyobb figyelmet kaptak a szezon folyamán.

A nem megfelelően feltett, emiatt menet közben levált kerekek okán nem kevesebb, mint tizenhárom csapatot büntettek meg, ebből egyet ráadásul kétszer is.

A szankció minden esetben ugyanaz volt: a crew chief, valamint az autó emelésért és a szóban forgó kerék cseréjével megbízott szakember négyfutamos eltiltása.

A NASCAR azonban idén már jelentősen elnézőbb lesz.

Az új regulák értelmében:


  • Ha a kerék sárga zászlós szakasz alatt, a pitlane-en esik le, akkor az autónak a mezőny végéről kell várnia a restartot
  • Ha szintén a pitlane-en, de zöld zászló alatt történik meg, akkor áthajtásos büntetést szabnak ki
  • Ha pedig a pálya pitlane-en kívüli területén kel önálló életre a kerék, akkor a versenygépnek kétkörös szankcióval kell szembesülnie, két csapattagot pedig két futam erejéig felfüggesztenek.

Utóbbi esetében a NASCAR nem pontosította, hogy kiket érinthet a kényszerpihenő, de minden valószínűség szerint a problémás kerékért felelős szerelőre, továbbá az autó emelőjére vonatkozhat.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A NASCAR betiltotta a Chastain-manővert

>>>>>Jelentős változás áll be a NASCAR-versenyek formátumában

>>>>>HIVATALOS: Jönnek az esős oválfutamok a NASCAR-ba!

>>>>>A NASCAR lazít a rájátszás szabályain