Halálos balesetet szenvedett a 17 éves NASCAR-pilóta, szintén versenyző bátyja megsérült

Tragédia: 17 évesen elhunyt a feltörekvő autóversenyző, NASCAR-pilóta bátyja megsérült
Max és Federico Gutierrez (credit: Gutierrez Brothers Racing)Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt vasárnap a mexikói Valle de Bravónál, miután egyelőre ismeretlen okokból frontálisan ütközött egy Ford Explorer és egy Porsche Boxster

Utóbbiban a mexikói és az amerikai versenypályákról jól ismert Gutierrez-testvérpár utazott.

Az elmúlt években az ARCA Menards Seriesben és a NASCAR Truck Seriesben is megfordult 20 éves Maxet mentőhelikopterrel szállították kórházba, de szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérüléseket és hamarosan haza is térhet.

A volán mögött ült 17 esztendős öccse, Federico azonban a helyszínen életét vesztette.

Mexikói sajtóértesülések alapján a Fordot egy 80 éves férfi vezette. A járműben rajta kívül még 65 esztendős felesége utazott.

Egyikük szintén kórházi kezelésre szorult, ahogyan egy, a baleset pillanatában a helyszínen tartózkodott 41 éves nő is.

Az állapotukról jelenleg nem állnak rendelkezésre pontos információk.

Federico bátyjához hasonlóan szintén az USA-ban bontogatta szárnyait a late modelek világában, emellett a hazájában futó, NASCAR Mexico Challenge Seriesben is bemutatkozott.

Nagy álma pedig az volt, hogy hamarosan a stock-car szervezet amerikai színpadán is pályára hajthasson.

Ehhez az első nagy lépést már idén megtehette volna, miután a hírek szerint körvonalazódott számára egy program a szintén a NASCAR alá tartozó ARCA-ban.

Sajnálatos módon azonban ez már soha nem fog megvalósulni.

A tragédia kapcsán Max ARCA Menards Series East-es csapata, a Rette Jones Racing is reagált a tragédia hírére:

„A Rette Jones Racing legmélyebb együttérzését fejezi ki a Gutierrez-családnak fiuk, Federico elvesztése miatt. Fico nem csak egy kemény versenyzőtárs volt, de egyben a barátunk és a mi famíliánk tagja is. Nagyon fog hiányozni. Gondolataink és imáink a családjával vannak, valamint külön Maxszel a felépülése és a gyásza során.”

Max a Menards Eastben eddig egy győzelmet szerzett még 2021-ben a New Smyra Speedwayen.

A NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Seriesben tavaly mutatkozott be. Összesen négy versenyen indult, ebből a legjobb eredményét Nashville-ben hozta a nyolcadik hellyel.

„Megrendüléssel szereztünk tudomást barátunk és versenyzőnk, Federico Gutierrez Hoppe elvesztéséről” – áll a NASCAR hivatalos közleményében.

„Gondolataink és imáink a Gutierrez-családdal vannak ezekben a nehéz időkben.”