Hamlin: Johnson óriási hibát követ el a visszatérésével

Hamlin: Johnson óriási hibát követ el a visszatérésével
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaKét évet felölelt IndyCar-kitérő után idén újra a NASCAR Cupban üdvözölhetjük Jimmie Johnsont.

A 47 éves sztár a Legacy Motor Club társtulajdonosaként tér vissza, emellett pedig részidős programot teljesítve a volán mögött is megméreti magát.

Legelső bevetéseként csapatával a Daytona 500-at tűzte ki. Az általa vezetendő 84-es Chevy azonban nem rendelkezik charterrel, így az egykörös kvalifikáción, vagy a duel-futamon kell kivívnia a rajtrácson való helyét.

A rajongók többsége örömmel fogadta a hétszeres bajnokot, kollégája, Denny Hamlin azonban már korántsincs ezen a véleményen.

„Utálom” – jelentette ki a Joe Gibbs Racing pilótája, egyben a 23XI Racing társtulajdonosa hamarosan induló podcastjének, az Actions Detrimentalnak beharangozójában.

„Utálom, hogy visszajön, mert mindig is ő volt az a srác, akit rendkívül nagyra tartottam. Legyőzhetetlennek és szuper tehetségesnek. Gyűlölöm, hogy a Jimmie Johnson érában versenyeztem én is! Ez egy rohandt szerencsétlen helyzet volt. Sokszor belegondoltam már, hogy vajon hány bajnoki címem lenne, ha ő nem lett volna a pályán?

Fogalmam sincs, hogy a visszatérése kapcsán mi a motivációja, mert hatalmas múltja, legendája van. Nem akarom, hogy ezt elrontsa, ha látványosan küszködni fog. Márpedig ez a legvalószínűbb forgatókönyv.”

Johnson D500 utáni NASCAR-futamai egyelőre nem ismertek, az viszont már biztos, hogy ő lesz a NASCAR, a Chevy, a Goodyear és korábbi munkaadója, a Hendrick Motorsports közös Le Mans-i projektjének egyik pilótája Mike Rockenfeller és Jenson Button oldalán.