IndyCar: Mégsem közvetítik élőben a szezon előtti, luxuspályás tesztet

Az IndyCar mégsem streameli élőben a szezon előtti luxuspályás tesztet
credit: The Thermal ClubVadonatúj helyszínen, egy exkluzív country clubban kerül megrendezésre az NTT IndyCar Series szezon előtt, kollektív tesztje.

A kaliforniai Coachella Valleyben lévő The Thermal Club 2.9 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló roadja február 2-3-án fogadja majd a széria csapatait.

A pálya – aminek tervezésében Roger Penske is segédezett – eleinte főként csak a gazdag klubtagok saját játszótere volt, ahol biztonságos körülmények között száguldozhattak luxus-autógyűjteményük darabjaival.

Az utóbbi időben viszont már a versenyzés világa is kezdte felfedezni magának és egyre gyakrabban járnak ide tesztelni különböző sportautó-gárdák.

Mindeddig viszont még egyetlen magasan jegyzett bajnokság sem látogatott el ide, pláne nem a komplett mezőnyével.

Sajnálatos módon azonban a rajongóknak esélyük sem lesz arra, hogy saját szemükkel lássák az IndyCar autóinak körözését.

Az már korábban bejelentésre került, hogy helyszíni nézőket nem fogadnak. Ennek oka prózai: a létesítménynek nincsenek lelátói.

A Penske Entertainment ugyanakkor komolyan fontolgatta, hogy élő streamen keresztül fogják közvetíteni az eseményeket. Esetleges platformként felmerült a Peacock, vagy akár az IMS Productions saját felülete is.

Mostanra viszont ennek a lehetőségét is elvetették.

Az IndyCar ugyanis megerősítette, hogy logisztikai szempontból túlságosan körülményes és legfőképpen költséges lenne kiépíteni az ehhez szükséges rendszert a pálya területén egy olyan eseményhez, ami mindössze két napig tart.

A rajongók így csak a live timingon keresztül követhetik élőben a tesztet.

A széria és a csapatok viszont a közösségi médiában folyamatosan beszámolnak majd a két nap történéseiről.