Jenson Button a NASCAR-ral tér vissza Le Mans-ba

Jenson Button a NASCAR-ral tér vissza Le Mans-ba
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaVadonatúj mérföldkőhöz érkezett el a a NASCAR, a Chevrolet, a Goodyear és a Hendrick Motorsports közös Le Mans-i programja.

A 61. Daytona 24-et megelőzően lerántották a leplet az 56-os garázson belül nevező autó pilótafelállásáról.

A Cup Seriesben tavaly debütált Next Gen jelentősen átalakított, Le Mans-kompatibilissé tett verziója már több teszten is túlesett Mike Rockenfeller és Jimmie Johnson kezei alatt.

Most pedig hivatalosan megerősítésre került, hogy ők lesznek a program éles versenyző is.

A korábbi pletykákkal ellentétben azonban nem az HMS négyszeres Cup-bajnokában és jelenlegi alelnökében, Jeff Gordonban tisztelhetjük a legénység harmadik tagját.

Meglepetésre ugyanis nem más csatlakozik hozzájuk, mint a Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button.

A 43 éves brit 2018-ban már indult a versenyen, de akkor az SMP Racing LMP1-esével végül motorhiba miatt nem látta meg a kockás zászlót.

Tartalékpilótaként a háromszoros IMSA-bajnok és egyszeres Le Mans-i kategóriagyőztes Jordan Taylort nevezték meg.

„Mindig is arról álmodoztam, hogy bizonyos autókkal versenyezhessek bizonyos pilóták mellett, vagy ellen kiemelt eseményeken” – idézi Buttont a hivatalos sajtóközlemény.

„Júniusban számos álmom valóra válhat egyetlen alkalom alatt, amikor a NASCAR-t a világ színpadára vihetem Jimmie-vel és ‘Rockyval’ a földkerekség legrangosabb versenyének 100. évfordulóján. Alig várom, hogy osztozhassak ebben a kalandban a NASCAR-ral, a Hendrick Motorsportscal, a Chevrolet-vel és a Goodyearrel, továbbá a jelenlegi és jövőbeli NASCAR-rajongókkal világszerte.”

A program következő tesztjére jövő héten, Daytonán kerül sor immár mindhárom versenyző részvételével.

A kétnapos munka abban a tekintetben is komoly jelentőségű, hogy ekkor fognak először körözni villanyfényes körülmények között is.

A trióból egyedül Johnson nem rendelkezik még Le Mans-i tapasztalattal, Rockenfeller viszont 2005-ben már kategóriagyőzelmet, míg 2010-ben összetettbeli elsőséget is ünnepelhetett.