„Legalább életben van” – Megoperálták a Daytonán súlyosan sérült Mercedes-versenyzőt

“Legalább életben van” – Megoperálták a Daytonán súlyosan sérült Mercedes-versenyzőt
credit: Winward Racing/Kyle HallHatalmas baleset miatt kellett megszakítani a 61. Daytona 24 csütörtöki edzését.

A Winward Racingnek vezető Lucas Auer a Daytona International Speedway 2-es kanyarjánál vesztette el uralmát az 57-es számú – a GTD-kategória pole-ját megszerzett – Mercedes felett, aminek következtében a pitlane-t a pályától elválasztó betonfalnak csapódott.

Az ütközés erejét jól szemléltette, hogy még a bukókeret is jelentősen megrongálódott.

A 28 éves osztrák pilótát csak az autó tetejének levágásával tudták kiszabadítani, majd a közeli kórházba szállították.

A DTM 2022-es szezonját szintén a Winward színeiben másodikként zárt Auer a csapat tájékoztatása szerint mindvégig eszméleténél volt, de komoly hátfájdalmakra panaszkodott.

A vizsgálatok végül kimutatták, hogy jelentős mértékű sérüléseket szenvedett a háta alsó területén.

A csapat időközben kénytelen volt a tartalék Mercedes-AMG GT3-at felkészíteni, amelyben a szerencsétlenül járt Auert az arany-besorolású Daniel Morad fogja helyettesíteni Philip Ellis, Indy Dontje és Russell Ward oldalán.

A kanadai pilóta a Sportscar365-nek megerősítette, hogy kollégája pénteken átesett egy operáción.

„Hálás vagyok, hogy Lucas legalább életben van, kommunikál és képes mozgatni a végtagjait. Szerintem ez az igazán fontos. Óriási fájdalmai vannak és ma reggel meg is műtötték. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy mennyire volt sikeres a beavatkozás.

Azt viszont tudjuk, hogy a kezelőorvosai a világ legjobbjai közé tartoznak. A Halifax Medical Center egy kiemelkedő intézmény, évente számos alkalommal találkoznak hasonló sérülésekkel. A lehető legjobb kezekben van.”