Rossz hír a Castroneves-rajongóknak: Kedvencük már biztosan nem indul a Daytona 500-on

Rossz hír a Castroneves-rajongóknak: Kedvencük már biztosan nem indul a Daytona 500-on
credit:Penske Entertainment/Joe SkibinskiRégóta dédelgetett álma Helio Castronevesnek a NASCAR Cup Seriesben való bemutatkozás.

A négyszeres Indianapolis 500 és kétszeres Daytona 24 győztes, egyben az IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2020-as bajnoka a Team Penske-nél eltöltött bő két évtizede alatt nem kapott lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a stock-car világ csúcsán is.

A brazil veterán 2021-től a Meyer Shank Racinget szolgálja az IndyCarban és az IMSA-ban is, amely gárda viszont már egyáltalán nem áll NASCAR-os törekvései útjába.

Tavaly tavasszal ráadásul kötött egy fogadást az SRX Series vezérigazgatójával, Don Hawkkal is, aminek értelmében az üzletember közölte, ha sikerül megnyernie egy futamot a szériában, akkor elintéz neki egy Cup-ülést.

Castroneves ezt június 18-án, a pensacolai Five Flags Speedwayen rendezett szezonnyitón véghez is vitte, Hawk pedig állítása szerint minden tőle telhetőt megtett azért, hogy eleget tegyen ígéretének.

Az elmúlt hónapok során potenciális Daytona 500-csapataként felmerült a Trackhouse Racing PROJECT91-e, valamint a Floyd Mayweather nevéhez fűződő The Money Team Racing is.

Végül azonban egyik sem materializálódott szerződéssé.

„Sajnálatos módon nincs [NASCAR] tapasztalatom, kevés a tesztlehetőség és még számos egyéb faktor közrejátszott” – magyarázta a hétvégén rendezendő 61. Daytona 24-et megelőző sajtótájékoztatóján Castroneves, aki az MSR 60-as Acurájának legénységével a pole-ból kezdheti meg a híres, egynapos viadalt.

A 47 éves klasszis realizálta, hogy hatalmas kihívás lenne zéró NASCAR-múlttal nevezni a D500-ra, ahol csak charter nélküli autóhoz juthatott volna és minden valószínűség szerint a kvalifikációs futamon kellett volna beverekednie magát a mezőnybe.

„Kicsit nehéz lett volna számomra, hogy ilyen rövid időn belül nekivágjak a Daytona 500-nak, amelynek mezőnyébe szó szerint be kell versenyezned magad. Szóval, jelen állás szerint ez nem fog most megtörténni, de lett volna rá lehetőségünk. Pusztán jobban ki kell dolgozni az egészet annak érdekében, hogy tapasztaltabban menjek oda. Jelenleg viszont az IndyCar-programomra szeretnék összpontosítani, valamint erre a mostani [a 24 órás] versenyre.”