Grosjean szerint az ellenfelei irigységből is kritizálták őt

Grosjean: Sok IndyCar-versenyző irigykedett rám
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleKét évvel ezelőtt valósággal berobbant az IndyCarba Romain Grosjean.

A francia versenyző közel egy évtizedet felölelő Forma-1-es karrier után igazolt át az amerikai open-wheelbe és villámgyorsan a rajongók kedvencévé vált.

Első idényében, még a Dale Coyne Racing színeiben csak részidős programot futott, emellett pedig akkora promóciót csinált, aminek révén a szurkolók ki is nevezték a széria egyszemélyes marketingosztályának.

Grosjean minden lépését árgus szemekkel figyelték, amiben nem csak világszerte ismert neve, de a debütálása előtt öt hónappal történt, horrorisztikus balesetének még friss emléke is közrejátszott.

Az IndyCar tavalyi, globális felmérése során őt választották meg a legnépszerűbb pilótának, méghozzá nem is akármennyivel. A voksok bő 12%-át zsebelte be, míg a válaszadók 32%-a említette meg őt a top 3 kedvence között.

A mezőnyben viszont már korántsem aratott ekkora sikert a pályán és olyan kollégáival sikerült összebalhéznia, mint például Graham Rahal, vagy épp Alexander Rossi, aki az elmúlt idényben már a csapattársa volt az Andretti Autosportnál.A vitás helyzetek és kritikák kapcsán Grosjean elárulta, hogy személyes okok is álltak a háttérben.

„Szerintem egy adag irigység is volt benne, mivel Európából jöttem és a rajongók engem választottak meg a kedvenc versenyzőjüknek is” – mondta a The Race-nek adott interjújában.

„Néha ott tartok, hogy bárcsak meg sem történt volna az a szavazás, mivel szinte célkeresztet rakott a hátamra.”

Legelső, csak épített és utcai vonalvezetéseket tartalmazó idényében Grosjean háromszor állhatott dobogóra, ebből egyszer annak harmadik és kétszer a második fokára.

2022-től már Andrettiék 28-as Dallara-Hondáját vezetheti a teljes szezonban, ami véleménye alapján szintén féltékenységgel töltötte el ellenfeleit.

„Igazán jó helyem van az Andrettinél, a DHL pedig egy ikonikus szponzor az IndyCarban, úgyhogy szerintem néhány srác egy kicsit irigy volt erre is. Az év előrehaladtával viszont a dolgok javultak. Alexander Rossival mostanra jó barátok lettünk. Magunk mögött hagytuk a történteket és már sokkal közelebb állunk egymáshoz, mint azelőtt. Szóval, jól állnak a dolgok.”

Grosjean tavaly Andrettiékkel csak egyszer zárt a legjobb háromban, összetettben pedig a tizenharmadikként fejezte be a szezont.

Reményei szerint a 2023-as szezon már sokkal jobban alakul számára.

„Még mindig imádok versenyezni az Államokban. Nyilván már egy nagy csapatnak vezetek, úgyhogy megpróbálom behúzni a bajnokságot. A dolgok változnak. Ha idejössz [az IndyCarba] és nem versenyzel minden futamon, akkor az emberek eléggé barátságosak veled.

Amikor viszont bevállalod az összeset és igyekszel harcolni a címet, akkor mindjárt más lesz a helyzet. Ahogyan azonban már mondtam, továbbra is nagyon jól érzem itt magam. Mindannyian versenyzők vagyunk, győzni akarunk. Ugyanakkor kollégák és barátok is, amit igazán élvezek.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy