Andretti már Le Mans-ba készül: „A célunk, hogy a világ összes nagy versenyén ott legyünk”

Andretti már Le Mans-ba készül: “A célunk, hogy a világ összes kiemelt versenyén ott legyünk”Lassan már nincs olyan magasan jegyzett autóverseny-sorozat a világon, amelyben ne lenne jelen az Andretti név, vagy legalábbis ne szerepelne a radarjukon.

Van csapatuk az IndyCarban, a Supercarsban, az Extreme E-ben, a Formula E-ben és az Indy NXT-ben, emellett továbbra is harcolnak a Forma-1-es lehetőségért és a NASCAR Cup Series-zel is újra elkezdtek szemezni.

Legutóbbi projektjükként bevásárolták magukat az IMSA WeatherTech SportsCar Championship topalakulatába, a Wayne Taylor Racingbe és idéntől már közösen indulnak az új GTP-kategóriában.

Ezen partnerség pedig további ajtókat nyithat ki számukra.

A Daytona 24 kvalifikációs hétvégéjén Michael Andretti bejelentette, hogy terveik szerint pár év múlva a FIA World Endurance Championshipre is kiterjeszthetik működésüket.

„Ez nem titok” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján az üzletember.

„A [200 millió dolláros] amerikai főhadiszállásunk mellett lesz egy új létesítményünk Európában is. Az egyik célkitűzésünk az, hogy az elkövetkezendő néhány éven belül rendelkezzünk egy WEC-csapattal is.”

Az endurance vb-n való részvétel természetesen Le Mans-t is magában foglalja, amiről már Wayne Taylor is hosszú ideje álmodozik.

„Ez az egyetlen verseny a sportautózás világában, amit még nem nyertünk meg” – mondta Taylor.

„Ott akarunk lenni, keményen dolgozunk érte.”

Az eddigi fő probléma az volt, hogy az Acurával versenyző WTR-nek a legendás, egynapos viadalon való részvétel érdekében a Honda globális anyavállalatának támogatása is kellett volna. Reményeik szerint viszont most, az Andrettiékkel való frigy révén ezt az akadályt is sikerül elhárítani.

„Az Andretti Global új partnereivel az a célunk, hogy a világ összes nagy versenyén jelen legyünk” – szögezte le Andretti.

„Le Mans pedig határozottan az egyik ezek közül.”