Natalie Decker szerint baromság, hogy a NASCAR támogatja a női versenyzőket

Natalie Decker szerint baromság, hogy a NASCAR támogatja a női versenyzőket
credit: Natalie Decker RacingMindössze néhány órán át volt elérhető Natalie Decker legújabb TikTok-videója, de ez bőven elegendő volt arra, hogy felkorbácsolja az indulatokat.

A wisconsini ugyanis hiába törölte a posztot, a screenshotok terjedését már nem tudta megakadályozni.

A képenyőképen az alábbi felirat olvasható:

„Feláldoztad és dolgoztad az egész életedet azért, hogy ebben a sportban versenyezz, ami azzal a baromsággal etet titeket, hogy támogatják a nőket.”

Azt nem tudni, hogy pontosan mi áll Decker kiborulásának hátterében, de valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy egyelőre nincs semmilyen szerződése az idei szezonra.

A 25 éves versenyző eddig összesen negyven futamon indult a NASCAR Xfinity és Truck Seriesben inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Ebből csak egyszer zárt a legjobb 10 között, amikor a nemzeti harmadosztály 2020-as daytonai szezonnyitóján ötödikként intették le.Nem Decker az első hölgypilóta, aki az utóbbi időben képmutatással vádolta meg a sportág szereplőit.

A Victoria’s Secret modellként is ismert Toni Breidinger tavaly bekerült a Busch Beer kifejezetten női versenyzők támogatására létrehozott, 10 millió dolláros költségvetésű programjába.

Az ARCA Menards Seriesben vezető pilóta tavasszal azonban kilépett ebből, amit egy akkori Reddit kérdezz-felelekben így magyarázott:

„Már nem vagyok a Busch programjának a tagja. Jelenleg a nagyvállalatok hatalmas narratíváját képezi, hogy azt mondják, támogatják a női pilótákat. Ebből adódóan meg is teszik a nagy bejelentéseiket, hogy beállnak mögénk. Fontosnak tartom viszont, hogy az emberek tudják, ha egy cég nincs az autómon, az overálomon, vagy a sisakomon, akkor az nem is a szponzorom. Azon támogatóimra összpontosítok, akik valóban azok, általuk az autóm pályára hajthat és tényleg segítik a nőket a sportban.”

Breidinger szavait alátámassza, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott Busch-programról azóta sem lehetett hallani semmit.