Kyle Busch elismerte, hogy a balhés viselkedése olykor csak a show része

Kyle Busch elismerte, hogy a balhés viselkedése olykor csak a show részeKarrierje vadonatúj fejezetét kezdi meg Kyle Busch 2023-ban.

A Las Vegas-i pilóta tizenöt év – és két bajnoki cím – után távozott a Joe Gibbs Racingtől, hogy immár a Richard Childress Racing színeiben folytassa NASCAR Cup pályafutását.

A váltás oka az, hogy a JGR állítása szerint képtelen volt új főszponzort találni a 18-as Toyotához a tavalyi szezon végén távozott Mars Inc. helyére.

A csapat és a gyártó véleménye alapján Busch már nem kellőképpen piacképes, aminek viszont ellentmond, hogy a 37 esztendős versenyző a RCR-nél már dúskál a támogatókban.

Innentől fogva azonban a nagy kérdés az, hogy új gárdájánál képes lesz-e visszatérni a csúcsra.

„Olyan az RCR-nél lenni most, mint amikor új suliba kerülsz és ismerkedsz az osztálytársakkal” – nyilatkozta az átállás kapcsán Busch az Austin American Statesmannek.

„Dolgozunk a kommunikáción, majd a csapatom ennek alapján még gyorsabbá teszi az autót. Nem tudom, létezik-e olyan, hogy megfelelő időpont bármire is. Az RCR egy hatalmas név a sportban. Összerakjuk a NASCAR nemzeti szintű szériáinak legtöbb – 220 valamennyi – győzelemmel rendelkező pilótáját [Buschnak eddig összesen 224 didala van mindhárom kategóriában – a szerk.] az egyik legrégebbi csapattal, ez egy friss, új kezdet számomra.”

A Rowdy becenevű versenyző vitathatatlan tehetsége mellett szókimondó, nyers, olykor egyenesen „tuskó” viselkedéséről is híres.

Ezen személyisége révén a NASCAR egyik legmegosztóbb figurája lett és állítja, hogy az RCR-nél is hű marad önmagához a pályán, valamint azon kívül is.

Ugyanakkor azt sem rejti véka alá, hogy a balhés magatartása olykor direkt a show része.

„Minden attól függ, hogy ki idegesít fel. A körülményektől függ, hogy mit csinálok. Minden sportnak szüksége van szórakoztatásra, izgalomra, egy ideje pedig már én vagyok az a fickó, aki mindezt prezentálja. A kalap okkal fekete.”