20 ezer daytonai körrel a háta mögött debütál az ARCA legújabb hölgyversenyzője

20 ezer daytonai körrel a háta mögött debütál az ARCA legújabb hölgyversenyzője
credit: Logan Misuraca RacingVadonatúj női pilótával bővül az ARCA Menards Series mezőnye.

A 23 éves Logan Misuraca a Spraker Racing 63-as számú Chevrolet-jával ejtheti meg debütálását a bajnokságban, egy részidős program keretein belül.

A CELSIUS Essential Energy által szponzorált versenyző a február 18-ai, szezonnyitó daytonai futamon, majd az április 22-ei, talladegai fordulón kap lehetőséget.

Misuraca neve nem sokat mondhat az autósport rajongóinak, a floridai pályákon azonban már valódi hírességnek számít

A New Smyrna Speedwayen 2020-ban kiérdemelte a pro late model kategória legjobb újoncának számító címet, emellett pedig számos győzelmet aratott a midgetek, a sprint carok, a legends carok és a gokartok mezőnyeiben is.

A vezetés mellett igyekszik a lehető legjobban megismerni a sportág technikai oldalát, így dolgozott már szerelőként és crew chiefként is van tapasztalata.

A profi versenytáncosként is jegyzett Misuraca főállásban a NASCAR Racing Experience keretein belül autóztatja meg közel 300 km/h-s tempóval az izgatott rajongókat.

Ezen munkája révén a Daytona International Speedway 2.5 mérföldes oválján már több, mint 20.000 kört tett meg, ami meghaladja száz Daytona 500 összesített versenytávját.

„Daytona az otthonom” – idézi a Spraker Racing sajtóközleménye Logant.

„A 63-as számú CELSIUS Chevy egy fantasztikus autó, én pedig tökéletesen ismerem a pályát köszönhetően annak a rengeteg körnek, amennyit már végigvezettem itt. Magabiztos vagyok, hogy jó eredménnyel zárhatunk.”

Misuraca eddig egyetlen ARCA-bevetésen van túl.

A regionális Menards Series East NSM-en rendezett 2022-es fordulóján a hetedikként ért célba a tizenhat fős mezőnyben.