Lenyűgöző autót kapott az IndyCar újonca (+ már van rajtszáma is!)

Lenyűgöző autót kapott az IndyCar újonca (+ már van rajtszáma is!)
Pedersen az Indy NXT 2021-es, Laguna Seca-i szezonzáróján (credit: Penske Entertainment/Travis Hinkle)Szerdán hivatalosan betelt az IndyCar 2023-as, teljes szezonos rajtrácsa, miután a Dale Coyne Racing is bejelentette az újonc Sting Ray Robb szerződtetését.

Két nagy kérdőjel viszont még maradt a mezőny kapcsán.

Az évnek címvédőként nekivágó Will Power egyelőre nem döntötte el, hogy marad-e a szokásos 12-es rajtszámnál, vagy – akárcsak első, 2014-es titulusa után – átvált az 1-esre.

Szintén jelölés nélkül állt még az AJ Foyt Racing debütánsának, Benjamin Pedersennek Dallara-Hondája is. Egészen mostanáig.

Az AFR ugyanis hivatalosan megerősítette, hogy az autó a 88-as számot fogja viselni.

Ezt maga a 23 éves dán-amerikai választotta, hogy így tisztelegjen a csapat idén 88 esztendős alapító-tulajdonosa, egyben a világ valaha volt egyik legnagyobb autóversenyzője, AJ Foyt előtt.

A Sexton Properties által szponzorált gép emellett abban a „coyote red” árnyalatban fog körözni a pályán, ami az imént említett élő legendával forrt össze.

A jármű az IndyCar február 2-3-án, a Thermal Club exkluzív pályáján esedékes kollektív teszten debütál teljes valójában.