Súlyos beteg felesége miatt visszalép a Daytona 24-től Will Power

Súlyos beteg felesége miatt visszalép a Daytona 24-től Will Power
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiHivatalosan megerősítette Will Power, hogy korábbi terveivel ellentétben mégsem vesz részt a január végén esedékes, daytonai 24 órás versenyen.

Az IndyCar kétszeres, egyben regnáló bajnoka a GTD-kategóriában induló SunEnergy1 Racing színeiben debütált volna a legendás, egynapos viadalon Fabian Schiller, Axcil Jeffreis, valamint honfitársa, egyben a gárda tulajdonosa, Kenny Habul oldalán.

A D24-en való indulását már hosszú évek óta dédelgette és saját bevallása szerint egy álma vált valóra, amikor végre összeállt számára a program.

A sors azonban kegyetlenül közbeszólt.

Power felesége, Elizabeth nemrég hátműtéten esett át, de a beavatkozás során súlyos komplikációk léptek fel, aminek következtében két napig intenzív osztályra került és jelenleg is kórházi ellátásra szorul.

„Nagyon szerencsétlen az időzítés, de azok után, amin Liz átment és jelenleg is keresztülmegy, nekem mellette kell lennem egészen addig, amíg vissza nem nyeri a teljes mozgásképességét” – nyilatkozta a Motorsportnak az ausztrál, aki néhány héttel ezelőtt maga is csúnyán megsérült.

„Már tájékoztattam Kennyt a helyzetről. Teljes mértékben támogat és megérti, hogy nekem most Liz mellett van a helyem. Sok sikert kívánok neki, Axcilnak és Fabiannak Daytonán és remélem, megnyerik a Rolexeket.”

Power a csapat által kiadott közleményben azt is elmondta, hogy feleségére – egyben hatéves kisfia édesanyjára – hosszú felépülési időszak vár.

A 2018-as Indy 500 győztesének helyét Luca Stolz veszi át a 75-ös számú Mercedesben.