NASCAR: Nem lesz Räikkönen-utód a Daytona 500-on

NASCAR: Nem lesz Räikkönen-utód a Daytona 500-on
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaA Trackhouse Racing komolyan fontolgatta, hogy a február 20-ai Daytona 500-on adják meg a zöld jelzést a PROJECT91 második felvonásának.

A nemzetközi sztárpilótákat megcélzó program a NASCAR Cup tavaly augusztusi, Watkins Glen-i futamán debütált Kimi Räikkönennel a volán mögött.

A finn versenyző lenyűgöző teljesítményt nyújtott élete első bevetésén a szériában és még a top 10-es befutóra is esélye lett volna, ha nem keveredik bele önhibáján kívül egy balesetbe.

Ennek ellenére a Forma-1 2007-es legjobbja csak pozitívan tudott nyilatkozni a kalandjáról, ahogyan a rajongók fogadtatása is lenyűgöző volt.

A Trackhouse Racing nem meglepő módon 2023-ban új szintre szeretné emelni a programot további külsős bajnokokat a NASCAR-ba hozva.

Korábban szó volt arról, hogy a 91-es számú Chevyt már az idei Daytona 500-on újra hadrendbe állítják, az esetleges versenyzők között pedig ott szerepelt a négyszeres Indy 500 győztes Helio Castroneves is.

Sajnálatos módon azonban ebből végül nem lesz semmi.

A csapat társtulajdonosa, Justin Marks Twitteren jelentette be, hogy alapos mérlegelés után úgy döntöttek, a P91-gyel inkább a road-pályákra kívánnak összpontosítani, így az ötszáz mérföldes daytonai viadalon csak két teljes szezonos autójukat indítják Ross Chastainnel és Daniel Suarezzel a volán mögött.

A versenyzőből lett üzletember azonban elhintette, hogy néhány igazán izgalmas dolog már az utolsó simításoknál tart a PROJECT91-gyel kapcsolatban.

A Daytona 500-on egyébként is nagyon nehéz dolga lett volna egy, a stock-carban teljesen újoncnak számító pilótának.

A legendás futam rajtrácsa negyven autóból áll, ebből harminchatot a garantált rajthellyel bíró, charteres alakulatok tudhatják magukénak.

Az ezen jogosultságot nélkülöző gépeknek – mint amilyen a PROJECT91 91-es számú Chevyje is – az egykörös kvalifikáción, vagy a duel-futamokon kell megküzdeniük a mezőny maradék négy helyéért.

Erre pályázik többek közt a Legacy Motor Club társtulajdonosa/versenyzője, Jimmie Johnson, valamint a 23XI Racinggel érkező Travis Pastrana is.

Ami Castronevest illeti, jelen állás szerint az ő utolsó esélye az idei Daytona 500-ra a Floyd Mayweather által birtokolt The Money Team Racing lehet.