Mostantól kötelező alsóneműt viselni a NASCAR-ban

NASCAR: A versenyzőknek mostantól kötelező alsóneműt viselni
credit: JR MotorsportsKözzétette vadonatúj, a hamarosan kezdődő 2023-as szezonra vonatkozó szabálymódosításait a NASCAR.

Ennek egyik legjelentősebb elemeként a szervezet mostantól kötelezi a versenyzőket arra, hogy az overáljuk alatt tűzálló alsóneműt is viseljenek.

Emellett szintén előírás lesz a sisak alatti maszk és nyakvédő, továbbá a zokni is.

A legtöbb, magasan jegyzett bajnoksággal ellentétben eddig ez csak választható opció volt és több pilóta – köztük például Noah Gragsonnal – gyakran nem is élt a lehetőséggel.

Az elmúlt évben viszont számos tűzesettel járó incidens történt, közülük is a legsúlyosabbat a harmadosztályú Truck Series tavaly őszi, talladegai futamán szenvedte el Jordan Anderson.

A saját csapatának vezető amerikai 3-as számú Chevy Silveradója az olajvezeték kilyukadásának következtében gyulladt ki.

A villámgyorsan lángba borult, még mozgásban lévő autóból Anderson fejvesztve próbált menekülni és csak hajszálon múlt, hogy az ablakon kilógó felsőteste a becsapódáskor nem préselődött a falnak.

A 31 éves pilóta a hírek szerint viselt tűzálló alsóneműt és maszkot, de még így is harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a jobb karján és nyakán, továbbá másodfokúakat az arcán, kezein és lábain.

Bele sem merünk gondolni, mi történt volna, ha ez az extra biztonsági ruházat nem lett volna rajta.