A Joe Gibbs és a Toyota szerint „eladhatatlan” Kyle Busch újabb szponzorral gazdagodott az RCR-nél

A Joe Gibbs és a Toyota szerint “eladhatatlan” Kyle Busch újabb szponzorral gazdagodott az RCR-nél
credit: Richard Childress RacingKyle Busch tizenöt év után kényszerült elhagyni a Joe Gibbs Racinget, mert a gárda állítása szerint képtelen volt utódot találni a komplett NASCAR-ból távozó Mars Inc. helyére, amely vállalat kezdettől fogva pénzelte az általa vezetett 18-as Toyotát.

A nyár során a JGR és a Toyota egyaránt tett olyan megjegyzéseket, miszerint azért ütköztek nehézségekbe, mert Busch már “nem eladható” figura.

Különös módon viszont legújabb munkaadója, a Richard Childress Racing, valamint a Chevrolet ilyen problémákkal nem szembesül.

Már tavaly év végén hivatalosan bejelentették, hogy a 8-as számú – akkor még Tyler Reddick által vezetett – Chevy mellett a versenyzőváltás ellenére is marad az összes eddigi szponzor, vagyis a Lenovo, a 3CHI, a Alsco, a BetMGM és a Cheddar’s Scratch Kitchen.

Most pedg egy újabb támogatóról rántották le a leplet a Netspend képében.

A pénzügyi vállalat több versenyre szóló szerződést kötött az RCR-rel, beleértve a Cup Series március 26-ai EchoPark Automotive Grand Prix-t, ami a főhadiszállásuk közvetlen közelében lévő COTA-n kerül megrendezésre.

„Richard Childress és Kyle Busch minden nap az álmaikat élik” – idézik a hivatalos sajtóközlemény a Netspend elnökét, Kelley Knutsont.

„Számos bajnoki címet tudhatnak magukénak és győzelmet arattak már a motorsport néhány igazán nagy presztizsű futamán is. Alig várjuk, hogy lássuk a 8-as számú Netspend Chevy a pályán Amerika-szerte.”

A gép dizájnjáról máris lerántották a leplet (lásd. nyitókép).