Sajtó: Leigazolta Travis Pastranát a Daytona 500-ra Michael Jordan csapata

Michael Jordan csapatával debütálhat Travis Pastrana a Daytona 500-on
credit: NASCARPénteken este a 23XI Racing elhintette, hogy egy harmadik autó indítására készül a NASCAR Cup februári Daytona 500-án.

Bővebb információt nem szolgáltattak, az általuk közzétett videóba azonban bevágtak egy személyt hátulról, akiben a rajongók többsége rögtön felismerni vélte Travis Pastranát.

A spekuláció pedig hamarosan szinte biztos ténnyé is vált.

A mindig jól értesült és megbízható The Athletic ugyanis belső forrásaira hivatkozva megerősítette, hogy valóban a 39 éves rally és motocross-versenyző, extrém sportoló, kaszkadőr, Nitro Circus és Nitro Rallycross alapító, vagy ahogyan magát előszerettel nevezi: „mindenben profi” fenegyerek lesz a gárda legújabb pilótája.

A Michael Jordan és Denny Hamlin nevéhez fűződő 23XI várhatóan a jövő hét folyamán teszi meg a hivatalos bejelentést.

Pastrana 2012-ben mutatkozott be a NASCAR nemzeti porondján.

Ebben az évben részidős programot teljesített a másodosztályú Xfinity (akkor még Nationwide) Seriesben, majd a következő idényben már valamennyi fordulón elrajtolt. Ezidő alatt négyszer zárt a top 10-ben, egyéni legjobbja pedig egy kilencedik pozíció lett Richmondban.

A 2013-as szezont az összetett tizennegyedik helyén fejezte be.

A harmadvonalbeli Truck Seriesben eddig öt versenyt tudhat maga mögött. Ebből a legjobb befutót a 2012-es, vegasi versenyen hozta, miután a tizenötödikként intették le.

A királykategóriát képező Cup Seriesben való daytonai debütálása azonban még akkor sem vehető biztosra, ha a 23XI megerősíti, hogy tényleg övé a harmadik Toyota.

A szóban forgó autó ugyanis nem rendelkezik charterrel, így az egykörös kvalifikáción, vagy a duel-futamon kell megküzdenie a rajtrács szabadon álló négy helyének egyikéért.

Ugyanebben a cipőben jár a Legacy Motor Club társtulajdonosaként/pilótájaként nevező Jimmie Johnson is.

A 23XI két teljes szezonos pilótájának, Tyler Reddicknek és Bubba Wallace-nak azonban nincs félnivalója, hiszen charteres gépeik révén nekik már garantálva van egy-egy pozíció a legendás viadal mezőnyében.