A McLaren nem zárja ki, hogy tartósan összebútorozik Larsonnal és a Hendrick Motorsportscal

A McLaren nem zárja ki, hogy hosszú távon is összebútorozik Larsonnal és a Hendrick Motorsportscal
credit: Penske Entertainment/Chris Jones

A McLaren nem zárja ki, hogy hosszú távon is összebútorozik Larsonnal és a Hendrick MotorsportscalCsütörtökön robbant a bomba, miszerint Kyle Larson 2024-ben megejti debütálását az Indianapolis 500-on, méghozzá az Arrow McLaren IndyCar Team színeiben.

A program a kaliforniai pilótát a NASCAR-ban alkalmazó Hendrick Motorsportscal közösen jön létre, az autó főszponzora pedig ennek megfelelően – akárcsak a Cupban – a HendrickCars.com lesz.

A megállapodás révén ráadásul Larson lesz az ötödik versenyző a történelemben, aki nekivág a nagy duplázásnak, vagyis megpróbálja teljesíteni – és megnyerni – a legendás ötszáz mérföldes viadalt, majd a néhány órával később kezdődő Coca-Cola 600-at is.

Jelen állás szerint a frigy csak erre az egy alkalomra szól, a felek azonban nem zárják ki, hogy végül egy hosszabb távú projekt kerekedhet ki belőle.

„Ha én belevágok valami újba, akkor azt nem egyszeri alkalomként szeretném csinálni” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán tartott sajtóeseményen Larson.

„Komolyan akarom venni és rendszeresen versenyezni ott, mivel csak így tanulok bele. Minden versenyautó más és más, eltérő vezetési stílust igényelnek, az IndyCar pedig nyilván megint egy újdonság lesz számomra. Csak ez az egy alkalom [a 108. Indy 500] van most lefixálva. Meglátjuk, hogy megy majd és ha mindannyian élvezzük, jól érezzük magunkat és várakozásaink szerint sikeresek is leszünk, akkor szívesen belevágnánk újra. Én mindig is azt mondogattam, hogy nem csak azért akarok odamenni, hogy elmondhassam magamról, versenyeztem az Indy 500-on is. A győzelemért szeretnék harcolni és egy napon végül meg is nyerni.

Kétségkívül hatalmas feladat lesz, de ezért is tervezünk ennyire előre.

30 éves vagyok, tehát még mindig fiatal és úgy érzem, a karrierem csúcsán járok. Ezt pedig véleményem szerint ki kell használni.”

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nem rejtette véka alá, hogy a Hendrickékkel kötött partnerségre a jövőben építeni is lehet.

„Az egyik legizgalmasabb dolog a Mr. H-csel [Rick Hendrick] való partnerségünkbe az az, hogy mindanniyan versenyzők vagyunk és számos különböző kategóriában megméretjük magunkat. Rengeteg közös van bennünk és sosem tudhatod, hogy egy ilyen kapcsolat hová vezethet. Szenvedélyesen szeretjük a versenyzést és a győzelmet, szóval ez más jövőbeli lehetőségek előtt is megnyithatja a kaput.”