Megoperálják Kevin Magnussent, kétséges a daytonai indulása

Megoperálják Kevin Magnussent, kétséges a daytonai indulása
credit: IMSAJelen állás szerint erőteljesen kérdőjeles Kevin Magnussen részvétele a január 28-29-én esedékes, daytonai 24 óráson.

A dán versenyző az MDK Motorsports színeiben nevezett a legendás, egynapos viadalra.

A GTD-kategóriájában induló alakulat vadiúj Porsche 911 GT3 R-jének volánja mögött a csapat tulajdonosával, Mark Kvamme-mal, valamint édesapjával, Jan Magnussennel osztozik.

Pontosabban osztozhat, ugyanis egy váratlan egészségügyi probléma és műtét következtében könnyen előfordulhat, hogy csak nézőként követheti az eseményeket.

„Fájt a csuklóm, ezért elmentem az orvosomhoz, aki megvizsgált és végül egy cisztát talált benne” – idézi az MDK sajtóközleménye ifjabb Magnussent.

„Ezt el kell távolítani annak érdekében, hogy készen álljak az F1-es szezon kezdetére. Egy ártalmatlan procedúráról van szó, de utána minden valószínűség szerint muszáj lesz pihentetnem pár hétig. Meg kell várnom mit mond a doki, de nem valószínű, hogy képes leszek versenyezni Daytonán.”

A csapat természetesen megérti a helyzetet.

„Ez egy szerencsétlen szituáció, de az MDK Motorsports családja teljes mértékben támogatja Kevint” – mondta Kvamme.

„Az ő F1-es programja a magasabb prioritású és minél hamarabb lesz újra egészséges, annál jobb. Az orvosok fogják eldönteni, hogy vezethet-e velünk, vagy sem. Ha az utóbbi lesz a válasz, akkor találni fogunk egy másik lehetőséget arra, hogy egyszer együtt versenyezhessünk.”