BREAKING: Kyle Larson aláírt a McLarenhez!

Kyle Larson a McLarennel és a Hendrick Motorsportscal közösen indul az Indianapolis 500-on!
credit: credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaAz utóbbi időszak legizgalmasabb hírét jelentette be az Arrow McLaren.

A gárda ugyanis megállapodott Kyle Larsonnal, aminek értelmében a 2021-es NASCAR Cup-bajnok az ő Dallara-Chevyjük volánja mögött fog nevezni a 108. Indy 500-ra.

Az autót a wokingiak a kaliforniai pilótát a stock-carban versenyeztető Hendrick Motorsportscal partnerségben nevezi, főszponzora pedig ezúttal is a HendrickCars.com lesz.

Jelen program egyben azt is jelenti, hogy Larson megkísérli végrehajtani a nagy duplázása, vagyis teljesíteni az legendás, ötszáz mérföldes viadalt, valamint a Cup vele egyazon napon rendezendő Coca-Cola 600-át.

„Szuperizgatott vagyok” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 30 éves kaliforniait.

„Az Indianapolis 500-on való részvétel mindig is az egyik álmom volt, már nagyon régóta bele akartam vágni. Lényegében gyerekkoromtól fogva erről álmodoztam, jóval azelőtt, hogy elkezdtem sprint carokkal versenyezni.

Az, hogy ezt az Arrow McLarennel és Mr. Hendrickkel tehetem meg tényleg egy valóra vált álom. Hálás vagyok a lehetőségért és nagyon várom, még akkor is, ha addig közel másfél év hátravan. Izgalommal tekintek elébe, hogy ott lehetek az Indy 500-on és a Coca-Cola 600-on, talán egy, vagy akár két győzelemet is szerezve.”

Eddig összesen öt pilóta vállalta be sikeresen a kihívást Davy Jones, John Andretti, Robby Gordon, Tony Stewart és Kurt Busch személyében. Közülük egyedül csak Stewartnak sikerült lefutni a komplett 1100 mérföldes távot, miután 2001-ben a Chip Ganassi Racing színeiben hatodikként zárt az Indy 500-at, majd harmadikként intették le a CC600-on a Joe Gibbs Racing autójával.

„Az, hogy Kyle Larsont és a HendrickCars.com partnerségét a programunkál tudhatjuk a 2024-es Indy 500-on nagyon izgalmas a csapatunk és a rajongók számára is” – mondta a McLaren-vezér Zak Brown.

„Ő egy sokrétű pilóta, aki arról ismert, hogy mindennel versenyez, aminek kereket van. Alig várom, hogy lássam mit tud Kyle egy IndyCar-autóban. Nagyszerű dolog volt együtt dolgozni Rick Hendrickkel és Jeff Gordonnal, hogy ez a program létrejöjjön. Szóval köszönöm nekik azért, ami 2024 májusában jön.”