Borzalmas baleset: Kizuhant autójából a 16 éves pilóta az USA egyik legnagyobb versenyén

Borzalmas baleset: Kizuhant autójából a 16 éves pilóta az USA egyik legnagyobb versenyénA modern kori autósportban már szinte példátlannak számító események játszódtak le szerda éjjel a Tulsa Expo Centerben.

Az amerikai midget-versenyzés legnagyobb eseményének számító Chili Bowl előfutamát Ashton Torgerson az első sorból kezdhette meg, de pozícióját nem tudta megtartani és néhány kör múlva már a top 5-ön kívül találta magát.

A 16 éves pilóta kemény csatát vívva próbálta visszaküzdeni magát az élre, aminek hevében összeért Kevin Thomas Jr.-ral, majd rögtön érintette a falat.

Ez a kontakt egy ijesztő bukfencsorozatba torkollott, aminek során Torgerson szó szerint kiesett a járművéből és a földnek csapódott.

A nézőtéren rögtön néma csend állt be, miközben a biztonsági csapat tagjai a szerencsétlenül járt versenyzőhöz siettek.

Hihetetlen módon a tinédzser – aki most először mérette meg magát midgettel – végig eszméleténél volt és kommunikált a mentősökkel.

Miután stabilizálták, azonnal a közeli kórházba szállították.

Az igazi csoda azonban csak ezután jött.

Torgerson csapatának tájékoztatása szerint a pilóta továbbra is teljesen éber, minden végtagját képes mozgatni és az első vizsgálatok nem tártak fel gerinc-, vagy nyaksérüléseket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a biztonsági öv mitől mondott csődöt.

A versenyt a baleset után újraindították, a kockás zászlót pedig a Chili Bowl kétszeres bajnoka, Rico Abreu látta meg elsőként.


UPDATE: A család újabb információkkal szolgált Ashton állapotáról. A CT-vizsgálat kisebb vérzést mutatott ki a koponyájában, így továbbra is intenzív megfigyelés alatt tartják. Az orvosok azonban le vannak nyűgözve attól, hogy a körülményekhez képest mennyire jól érzi magát.