A Beatles nyomdokaiba lépett (szó szerint) csapattársaival Jimmie Johnson

A Beatles nyomdokaiba lépett (szó szerint) csapattársaival Jimmie Johnson
credit: Legacy Motor ClubNagy nap volt a szerda a Legacy Motor Club életében.

A korábban Petty GMS Motorsportsként ismert csapat nem csak új nevet kapott az alapító Richard Pettyhez hasonlóan szintén hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson érkezése révén, de egyúttal bejelentették utóbbi szupersztár autójának rajtszámát is.

A 47 éves kaliforniai teljes eddigi NASCAR-karrierjében a 48-ast vezette, amely jelölés azonban továbbra is a Hendrick Motorsportsnál marad Alex Bowman gépén. Ebből adódón választották a 84-est, ami nem csak a 48 tükörképe, de egyben arra is utal, hogy Johnson pályafutása nyolcvannegyedik Cup-győzelmére hajt.

A nagy nap alkalmából természetesen médiamegjelenésekre és fotózásokra is sor került, aminek részeként az immár társtulajdonos-pilótaként jegyzett Jimmie két fiatal csapattársával, Erik Jonesszal és az újonc Noah Gragsonnal közösen tökéletesen leutánozta a Beatles híres Abbey Road albumborítóját.

Ez az ötlet egyébként nem együli az amerikai autósportban.

A 2004-es Indianapolis 500-at megelőzően a mezőny szigetországi különítménye – Darren Manning, Mark Taylor, Dan Wheldon és Dario Franchitti – szintén lecsapta ezt a labdát, méghozzá az IMS híres téglacsíkján.