Törölték az év egyik legjobban várt NASCAR-futamát

Törölték az év egyik legjobban várt NASCAR-futamát
credit: NASCAR Whelen Euro SeriesIgazi nagy dobással készült az idei szezonra a NASCAR Whelen Euro Series.

A bajnokság március első hétvégéjén, a sportág történetében először írt ki NASCAR-versenyt havas-jeges körülmények között.

A viadal helyszínéül a finnországi Rovaniemit nevezték meg. A bejelentést nem meglepő módon hatalmas érdeklődés övezte, a rajongók pedig tűkön ülve várták, hogy mit produkál a mezőny a rendhagyó körülmények közepette.

Az esemény abból a szempontból csak még inkább várt volt, hogy eredetileg már 2022-ben megrendezték volna, de végül szervezésbeli problémák miatt egy évvel elhalasztották.

Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, már tényleg minden akadály elhárult a verseny elől, amit immár a NASCAR fennállásának 75. évfordulóját övező programsorozat egyik kiemelt eseményének is szántak.

A minap azonban jött az újabb fekete leves.

A Euro NASCAR ugyanis váratlanul bejelentette, hogy a globálisan tapasztalható logisztikai problémák miatt kénytelenek elkaszálni az északi fordulót.

„Igazán szerencsétlen helyzet és nagyon sajnáljuk a NASCAR-rajongókat, akik alig várták ezt az eseményt” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a széria vezérigazgatóját, Jerome Galpint.

„A jelenlegi körülmények között nagyon nehéz minden szükséges alkatrészt beszerezni ahhoz, hogy az autókat felkészítsük egy ilyen versenyre. Ahogyan valamennyi rendezvényünk esetén, a NASCAR Whelen Euro Series az Ice Race-szel is a lehető legjobb élményt szeretné nyújtani mindenkinek a pályán, valamint otthon. Ezért azt tartottuk a legmegfelelőbbnek, ha inkább további időt szánunk az optimális feltételek megteremtésére. Ennek az eseménynek az új koncepciónk csúcspontjának kell lennie és azt akarjuk, hogy tökéletes legyen.”