NASCAR: Johnson leleplezte új rajtszámát, a csapat pedig különleges névre vált

NASCAR: Johnson leleplezte új rajtszámát, a csapat pedig különleges új nevet kapottA NASCAR-rajongókat már azóta lázban tartotta Jimmie Johnson rajtszámának kérdése, hogy a hétszeres bajnok tavaly novemberben bejelentette visszatérését.

A 47 éves kaliforniai a tavaly még Petty GMS Motorsportsként ismert csapat társtulajdonosaként, egyben részidős versenyzőjeként ugrik fejest ismét a stock-car világ forgatagába.

Ennek kapcsán számos tipp született arról, milyen jelölést fog kapni az új Chevyje, a nagy leleplezés pedig végre meg is történt.

Johnson az NBC Today show-jában fedte fel, hogy az autó a 84-es szám alatt versenyez majd.

Ennek két oka is van, lévén főkategóriás karrierje 84. győzelmére hajt, emellett pedig ez a tükörképe a 48-nak, amellyel eddigi teljes Cup-karrierje során körözött még a Hendrick Motorsportsnál.

Érkezésével ráadásul a Richard Petty által alapított csapat – amelynek tulajdonosi gárdájában tehát már ott van a NASCAR mindkét élő hétszeres bajnoka – is átkeresztelődött:

Mostantól ugyanis Legacy Motor Club néven kell keresni őket.

„Sokáig ötleteltünk, hogy mi legyen a csapatunk új neve” – mondta a műsorban Johnson.

„Felismertem a lehetőségét annak, hogy valami igazán különlegeset és a többiektől eltérőt kell csinálnunk. Úgy éreztem, fontos, hogy a név tisztelegjen a múlt előtt (Legacy = örökség) és előretekintsen a jövőbe.

A ‘Motor Club’ szintén egy főhajtás a régi idők autós klubjai iánt. A Legacy M.C. egy befogadó klub lesz az autóversenyzés megszállottjai számára. Izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a történetnek.”

Johnson első versenyét a Next Gennel a februári Daytona 500-on szeretné megejteni. Ehhez azonban – mivel az autójának nincs chartere – először kvalifikálnia kell magát az egykörös időmérő, vagy a dual-futama által.

Immár pedig az is biztosnak tekinthető, hogy szponzora újra a Carvana lesz, amely az elmúlt két évet felölelt IndyCar-kalandját is támogatta.