A regnáló IndyCar-bajnok is csatlakozik a Daytona 24 mezőnyéhez

A regnáló IndyCar-bajnok is csatlakozik a Daytona 24 mezőnyéhez
credit: Penske Entertainment/Chris OwensA SunEnergy1 Racing hivatalosan bejelentette, hogy Will Power is csatlakozik a GTD-kategóriában nevező, 75-ös számú Mercedes legénységéhez a január 28-29-én esedékes Daytona 24-en.

Az IndyCar kétszeres – egyben regnáló – bajnoka Fabian Schiller, Axcil Jeffreis, valamint honfitársa, Kenny Habul oldalán ejtheti meg debütálását az amerikai sportautó-bajnokságban.

„A Daytona 24 egy ikonikus esemény, ami rajta van a legtöbb versenyző bakancslistáján” – idézi a csapat sajtóközleménye a 41 éves pilótát.

„Alig várom, hogy vezethessem a nehezebb GT-autót és tapasztalatot szerezzek. Remélhetőleg a jövőben még több lehetőségem lesz rá, beleértve otthon Ausztráliában a Bathurst 1000-et és a bathursti 12 órást.”

Power 2002-ben, 2010-ben, majd 2012-ben, összesen hat forduló erejéig egyaránt megmérette magát a Supercarsban, legelső évében pedig a Bathurst 1000-ből is ízelítőt kapott.

A NASCAR-t is megjárt Habult ráadásul még ennél is korábbról ismeri, lévén a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején együtt versenyeztek a Formula Fordban.

Power mellett ráadásul két Team Penske-s csapattársa, Josef Newgarden és Scott McLauglin is most fog bemutatkozni a legendás, egynapos viadalon.

Az amerikai és az új-zélandi az LMP2-esek között csatába induló Tower Motorsports 8-as számú Orecáján fog osztozni a Chip Ganassi Racing 18 éves utánpótálás-versenyzőjével, Kyffin Simpsonnal.