NASCAR-sztárok vásároltak fel egy komplett versenysorozatot

BREAKING: NASCAR-sztárok vásároltak fel egy komplett versenysorozatot
credit: North WIlkesboro SpeedwayVadonatúj tulajdonosgárdával rajtol el a Solid Rock Carriers CARS Tour 2023-as szezonja.

A népszerű aszfaltozott, rövid pályás late model-széria mostantól Dale Earnhardt Jr., Kevin Harvick, Jeff Burton, valamint Justin Marks birokában van, a márciusban kezdődő új idény formátumában, lebonyolításában azonban egyelőre nem várható változás.

„Egy álmom vált valóra ezzel” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Earnhardt Jr.-t, aki tavaly is vezetett a szériában és többek között oroszlánrésze volt abban, hogy sikerült felújítani az ikonikus North Wilkesboro Speedwayt, ami nem csak a CARS naptárába került be, de egyben a NASCAR Cup májusi all-star viadalának helyszíne is lesz.

„Óriási rajongója vagyok a CARS Tournak és általánosságban véve a rövid pályás futamoknak. A versenyzés minősége, a pályák és a pilóták egyaránt a legjobbak közé tartoznak. Ezek a regionális szériák létfontosságúak ahhoz, hogy a magasan jegyzett bajnokságok is megfelelő minőséget képviseljenek.

Jack [McNelly, a CARS alapítja] lenyűgöző munkát végzett azzal, hogy egy kimagasló sorozatot alapozotott meg. Rendkívül izgatott vagyok, hogy a jövőjének része lehetek.”

Az új tulajdonosok nem magánszemélyként, hanem a hozzájuk fűződő vállalatok által ütötték nyélbe az üzletet.

Hivatalosan tehát a CARS a DEJ Management, a Jeff Burton Autosports, Inc., a Kevin Harvick, Inc. és az utóbbi időben hatalmas terjeszkedésre készülő Trackhouse Racing kezében van.

Versenyzőként azonban mind a négyen megmérették magukat már ebben a szériában, ahogyan olyan feltörekvő fiatalok is, mint például William Byron, Harrison Burton, Sam Mayer, vagy épp Ty Gibbs.