Nem fogod kitalálni, hogy hol vett új csapatot a NASCAR ikonikus tulajdonosa

Újabb, elit szintű bajnokságban terjeszkedik a NASCAR ikonikus csapata
credit: Daniel Shirley/Getty/NASCAR MediaTovább bővül Richard Childress üzleti portfóliója.

A NASCAR legendás csapattulajdonosának legújabb projektje azonban a várakozásokkal ellentétben nem a motorsportok világában kap helyet.

Childress ugyanis egyesítette erejét a bioüzemanyagban utazó POET vezérigazgatójával, Jeff Broinnal és közösen megvásárolták a PBR Team Seriesben szerelplő Carolina Cowboyst.

A rodeó-szakág legmagasabban jegyzett szervezete, a Professional Bull Riders (PBR) által létrehozott elit szintű bajnokság 2022-ben debütált nyolc alapító csapat részvételével.

A Cowboyst már a debütáló szezonban az RCR működtette, míg az ügyvezetői posztot Cup-pilótájuk – egyben Childress unokája -, Austin Dillon látta el.

Tulajdonosként azonban mindeddig magát a PBR-t jegyezték, Childressnek viszont kiemelt felvásárlási előjoga volt a franchise kapcsán.

Ezzel most élni is kívántak.

„Mindig is nagy rajongója voltam a western-életstílusnak” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Childresst.

„Az első szezon sikere megmutatja, hogy [a PBR Team Series] egy erőteljes lépés a rodeózás jövője felé. Nem is lehetnék büszkébb, hogy tovább építhetem a Carolina Cowboyst Austin Dillonnal, Jeff Broinnal, a partnereinkkel és a rajongóinkkal.”