Larson és Bell sztrájkol, a Chili Bowl azonban mégsem marad NASCAR-sztárok nélkül

Larson és Bell sztrájkol, a Chili Bowl azonban mégsem marad NASCAR-sztárok nélkülJanuár 8-án, vasárnap veszi kezdetét a 37. Chili Bowl egy héten át tartó programsorozata.

A világ legnagyobb midget-viadalára összesen 367-en adták be nevezésüket, köztük olyan ismert arcokkal, mint Alex Bowman, Chase Briscoe, Josh BIlicki, Carson Hocevar, JJ Yeley, Rico Abreu, vagy épp Dale Earnhardt unokája – egyben a JR Motorspors társulajdonosának, Kelley Earnhardt Millernek lánya -, Karsyn Elledge.

Ha pedig már hölgypilóták, a mezőnyben újra megméreti magát a NASCAR-ral és az IndyCarral egyaránt szemező Kaylee Bryson is, aki 2022-ben történelmet írt, miután a CB történetében első nőként tudta kvalifikálni magát a mindent eldöntő főfutamra.

Visszatérve Bowmanre, a Cup Seriesben a Hendrick Motorsportsot szolgáló arizonai saját csapatot indít a viadalon Jake Swansonnal, CJ Learyvel és természetesen saját magával a volán mögött.

Nem hajt viszont pályára a Tulsa Expo Centerben rendezendő eseményen a háromszoros győztes Christopher Bell és a két diadallal büszkélkedő Kyle Larson.

Ennek fő oka a piszkos anyagiakban keresendő.

Larson az utóbbi hónapokban többször hangot adott annak, hogy mennyire elégedetlen a sprint és midget carok versenyeinek díjazásával. Az ezeken kiosztott pénzek számos esetben annyira minimálisak, hogy még a győztes is mínuszban zár, lévén a csapatok költségei és a nevezés ára eleve több, mint amit maximálisan nyerhetnek.

Ez végül odáig vezetett, hogy tizenöt év után először fogja kihagyni a Chili Bowlt, amelynek első helyezettje nevetségesen alacsony 10.000 dollárt kap.

Szintén ebből az okból alapította meg sógorával, a négyszeres World of Outlaws bajnok Brad Sweettel közösen saját bajnokságát, a High Limit Sprint Car Seriest is.

Erről bővebben az alábbi cikkben lehet olvasni: