A Ferrari tesztpilótája lenyűgözően teljesített élete első IndyCar-tesztjén

A Ferrari tesztpilótája lenyűgözően teljesített élete első IndyCar-tesztjén
credit: Scuderia FerrariHárom IndyCar-csapat összesen négy autójával zajlott le a Sebring International Raceway rövid vonalvezetésén rendezett privát teszt.

A legjobb időt a Chip Ganassi Racing 11-es számú Dallara-Hondájának volánja mögött bemutatkozó Robert Svarcman tudhatta magáénak 52.539 másodperccel.

A Ferrari Forma-1-es tesztpilótája először kapott ízelítőt az IndyCarból, a körözés után pedig nagy lelkesedéssel nyilatkozott tapasztalatairól.

„Igazán mókás volt a pályán lenni” – mondta a 23 éves orosz versenyző a RACER-nek.

„Összességében nagyon pozitív és produktív volt. Rendkívül kíváncsian vártam, hogy megismerjem az autót és boldog vagyok, mert túlteljesítette a várakozásaimat. Fizikálisan és vezetés szempontjából is jó volt. Őszintén szólva jelenleg nem érzem, hogy megviselt volna. Az edzettségem lehetővé tette, hogy befejezzem a napot. Ami a gépet illeti, igazán élveztem és szórakoztató volt vezetni. Sok dolgot teszteltünk, remélem a csapat használni is tudja az adatokat. Boldog vagyok és izgatott.”

A CGR korábbi tájékoztatása szerint az F2 2021-es bajnoki második helyezettje nem szerepel az idei szezonra vonatkozó terveik között, lévén jelen teszt már sokkal inkább a 2024-es lehetőségeik felmérésére szolgált.

A csapat egyébiránt egy másik autóval is képviseltette magát Sebringen, amelynek volánja mögött saját utánpótlás-pilótájuk, Kyffin Simpson kapott lehetőséget.

Az ifjú versenyző Svarcmanhoz hasonlóan szintén először pattanhatott be a Dallara-Hondába. Legjobb köre 52.905 lett, amivel a harmadikként zárt.

A második időt a Dale Coyne Racing színeiben volán mögé pattant Sting Ray Robb produkálta 52.584-gyel.

Az eredménylista negyedik pozícióját a Team Penske-től lehetőséget kapott Dane Cameron hozta 53.364-gyel.

Az IMSA-ban és a WEC-ben szereplő Porsche Penske Motorsports legénységének tagját képező amerikai – akárcsak Simpson – már a második IndyCar-tesztjét tudhatta maga mögött.