Új arculatot kap a McLaren IndyCar-alakulata

Új arculatot kap a McLaren IndyCar-alakulata
credit: Penske Entertainment/James BlackA McLaren fennállása vadonatúj fejezetét kezdi meg az IndyCarban.

Az elmúlt hónapok során már több lényeges változás életbe lépett a csapaton belül, amihez ráadásul új név és vadonatúj logó is társul.

Az idén már három teljes szezonos autóval nevező gárdát mostantól „Arrow McLaren SP” helyett „Arrow McLaren IndyCar Team”-ként kell keresni, a vadiúj szimbólukban pedig immár a wokingi anyavállalat is megjelenik.Az „SP” a gárda alapítóját, Sam Schmidtet, valamint későbbi üzlettársát, Ric Petersont takarta.

A McLaren 2019 végén szállt be az akkor még Schmidt Peterson Motorsports néven futó alakulathoz, 2021-ig azonban nem rendelkeztek tulajdonosi jogkörrel, “csak” anyagi és emberi erőforrásokkal támogatták a működését.

Két évvel ezelőtt viszont a wokingiak felvárásolták a csapat 75%-át, míg Schmidték a maradék 25%-on osztoznak. Fontos megjegyezni, hogy bár a rájuk utaló két betű már nem része a csapat nevének, az ő szerepvállalásukon azonban ez semmit sem változtat.

Ami a pilótafelállást illeti, Pato O’Ward és Felix Rosenqvist mellé Alexander Rossi érkezett, míg az Indy 500-on egy negyedik Dallara-Chevyt is indítanak a veterán Tony Kanaannal a volán mögött.

Változások a szakmai stábot tekintve is történtek.

A Chip Ganassi Racinghez átnyergelt Taylor Kieltől az IndyCar korábbi versenyigazgatója, Brian Barnhart vette át az ügyvezető igazgatói posztot. A szakember az elmúlt években az Andretti Autosportnál dolgozott, többek között Rossi stratégájaként.

A csapat versenyzésért felelős vezetőjének Gavin Wardot nevezték ki.

A kanadai a 2021-es idény végén távozott a Team Penske-től, szerződésbeli okok miatt azonban csak júliusban tudott munkába állni a McLarennél.

Mielőtt még az IndyCarba jött volna, Ward több, mint tizenkét évet töltött a Forma-1-ben a Red Bull Racingnél.

A gárda új arculatát tekintve várhatóan az autók festése is megváltozik, hogy alkalmazkodjon a McLaren egységesített dizájnjához.